Erdoğan İstibdadının Sansür Organı RTÜK'ten Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarını Yayımlayan Kanallara Ceza

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istibdat ilmeğini giderek daraltıyor.

RTÜK, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesini kullanarak TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD'ye yaklaşık 60 milyon dolar aktardığını belgelediği açıklamasını yayımlayan kanallara para cezası verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu açıklamasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile üyelerini kullanarak yurt dışına kaçırdığı paralarla kaybedeceği seçimin ardından küçük bir grupla ABD'ye kaçacağını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar'ın İddiasına Yanıt Verdi: 'Manhattan'da Öğrenci Yurdu mu Olur?'


Bu açıklamaları yayımlayan Tele1, KRT TV, Flash TV ve Halk TV'ye RTÜK tarafından tavandan yüzde 3 para cezası uygulandı.

RTÜK'ün ceza kararını duyuran RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır işleme dahi alınmazken AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve bu iddialara konu olan iki vakfın şikayet dilekçelerinin "mürekkebi kurumadan" gündeme alındığını açıkladı.

"Basın Özgürlüğüne ve Demokrasiye Bir Darbe Daha"

Taşçı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"RTÜK, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ülkeyi sarsacak, manşet haber niteliğindeki açıklamaları ve ifşa ettiği belgeleri yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye oy çokluğuyla tavandan yüzde 3 para cezası verdi. Karar, basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye vurulan bir darbedir!

RTÜK yayıncılara 'Kılıçdaroğlu’nun elinde belge de olsa, söyledikleri doğru da olsa yayınlarsanız ceza keserim, sansürlerim' gözdağını veriyor. Bu bakışla, partilerin canlı verilen grup toplantıları sansürlenir, muhalefetin sesi duyulmasın diye Meclis TV’nin fişi de çekilebilir.

Türgev ve Ensar’ın şikayet dilekçelerine verilen sayı numaranın mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel talimatla akşam rapor hazırlattı. Yüzlerce şikayet dilekçesi aylardır hatta yıllardır işleme bile alınmazken şimdi bu neyin telaşı, kimlere yaranma arayışı!"

erdoğan istibdadının sansür organı rtük kemal kılıçdaroğlu açıklama türgev ensar vakfı yayımlayan tv kanallara ceza