Erdoğan: İsveç ve Finlandiya Güvenlik Endişelerimizi Dikkate Almak Zorunda

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesi öncesi açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO zirvesine katılmak üzere İspanya'ya gitmek üzere yola çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin NATO'nun 70 yıllık üyesi olduğunu belirten Erdoğan, "Sabah Sayın Biden ile de bir görüşme yaptık, bu akşam ya da yarın bir araya gelme arzusunu ifade etti, olabilir dedik. Dün itibarıyla gerek Sayın İbrahim Kalın Bey'i, gerek Sedat Bey'i Brüksel'e gönderdik, ön görüşmeleri yaptılar. Bu arada da biz 4'lü görüşmeyi tekrar yapacağız ve burada Finlandiya Cumhurbaşkanı, İsveç Başbakanı birlikte bu 4'lü görüşmeyi yapıp hangi noktaya geldiklerini göreceğiz" dedi.

"Biz kuru laf istemiyoruz, biz netice istiyoruz, orta sahada top çevirmekten bıktık. Şu an itibarıyla da bunlar hep laf üretiyorlar, aynı günün akşamı İsveç televizyonunda terörist başlarından biri çıkmış söyleşi yapıyor, bize veriyor veriştiriyor..." diyen Erdoğan, sokaklarında terör örgütü yandaşlarının yürüyüş yaptığı İsveç'e tepki gösterdi.

İsveç'te Yürüyüş Yapan Kürtçü Terör Yandaşları

"Stockholm caddelerinde yürüyüş yapıyorlar... Polisin kontrolü bunların üzerinde... Sadece İsveç mi? Aynı şey Almanya'da, Hollanda'da, Yunanistan'da... Yoğun bir şekilde bunlar devam ediyor" diyen Erdoğan, Yunanistan'a kurulan ABD üslerini de eleştirdi.

İsveç'te Kürtçü Terör Örgütü PKK'ya Destek Devam Ediyor


Üslerin "Rusya'ya karşı kurulduğu" iddiasına tepki gösteren Erdoğan, "İşiniz gücünüz S-400. S-400 aşağı S-400 yukarı... Hep laf... Bunları da Biden ile yapacağımız görüşmede dile getireceğiz. Biz Danimarka'da Norveç'te hep bunları yaşadık, her türlü terörist saldırıya uğradık, bunlardan en ufak tavır görmedik, bunları anlatacağız" diye konuştu.

Miçotakis'e Tepki Gösterdi

Biden ile yapacağı görüşmelerde F-16 satışının gündeme geleceğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin müttefikleri tarafından oyalandığını söyledi. Yunan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'de konuk edilerek sorunların ikili görüşmelerle çözülmesinde mutabakata varılmasının üzerinden 2 hafta geçtikten sonra Miçotakis'in ABD parlamentosunda bir konuşma yaparak Türkiye'ye saldırdığını hatırlatan Erdoğan, "Artık biz bunların iyice ne olduğunu, kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'nün en önemli sığınağı neresi oldu? Yunanistan oldu... Türkiye'den kaçanlar, hep Yunanistan'ı tercih ettiler. Yunanistan o dönemin Başbakanı ile de görüştüm, gerekli müdahaleyi yapacağız demesine rağmen bunlar teröristleri beslediler, Yunanistan üzerinden Avrupa'nın değişik ülkelerine yolladılar. Biz bunları yutmuyoruz. Türkiye'ye karşı şahsiyetli duruş bekliyoruz, göstermeyenlere karşı tavrımız bellidir. Türkiye'nun duruşundan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yunan Başbakanı Miçotakis ABD Kongresi'nde Türkiye'ye Ağzına Geleni Söyledi, Ayakta Alkışlandı

Miçotakis'le Görüşme "Mümkün Değil"

Erdoğan, Miçotakis'le zirvede görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya ise "İkili bir görüşme yapmam mümkün değil, bunu açıkladım, demek ki bizi iyi takip etmiyorsunuz. Bizim Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Strateji Konsey toplantımız vardı, bunu kaldırdık bir defa. Bitti o iş. Bunu bitirmiş bir lider kalkıp Miçotakis'in talebine evet diyebilir mi? Hayır, bitti o iş, o kapıyı kapattık. Kendilerine çekidüzen vermeleri halinde hangi düzeyde bu görüşmeler yapılır planlar yol haritamızı çizeriz" yanıtını verdi.

recep Tayyip Erdoğan erdoğan isveç finlandiye güvenlik endişelerimizi dikkate almak zorunda