Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı Tehdit Etti: Oyalama Emaresi Görürsek En Başa Döneceğimizden Kimsenin Şüphesi Olmasın

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya NATO süreci üzerinden sopa gösterdi.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayiine önem verdiklerini vurguladı.

"Geçtiğimiz günlerde Madrid'deki NATO Zirvesi'nde ülkemizin yaklaşımlarını ifade etme fırsatı bulduk. Türkiye daima NATO içinde seçkin bir konumda kalmıştır" diyen Erdoğan, "NATO içindeki bazı ülkelerin Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermediği açıktır. Bize nasıl sırtlarını döndüklerini unutmadık. NATO'da son gelişmelerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerekir. Son 2 ülke üye olmamıştır, bunların ki üyelik davetidir. Şartları yerine getirmeleri gerekir. Bir oyalama görürsek en baştaki tavra döneceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimseye yalan söylemedik. Atacağımız her adımı önceden ilan ettik" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke ile imzalanan mutabakatta YPG/PYD'nin yanı sıra FETÖ'nün terör örgütü olarak tanımlandığını ve İsveç'in teröristlerin Türkiye'ye iadesi için taahhütte bulunduğunu belirtiyor. Fakat İsveç ve Finlandiya'dan buna mugayir açıklamalar geldi. Ayrıca mutabakat metninde YPG/PYD için "terör örgütü" denmedi, "örgüt" dendi. Metinde vurgulanan terör örgütü PKK oldu.

Türkiye'nin NATO Üyeliğine Onay Verdiği İsveç Başbakanı'ndan 'İade' Açıklaması: Böyle Bir Dosya Geldi mi Bilmiyorum


Finlandiya Cumhurbaşkanı: YPG, Mutabakat Belgesinde Türkiye'nin İstediği Gibi Terör Örgütü Olarak Görülmüyor

erdoğan akpli Cumhurbaşkanı Finlandiya isveç nato tehdit etti oyalama emaresi görürsek En Başa baştaki tavra Döneceğimizden Kimsenin Şüphesi Olmasın