Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni'yi Vahdettin Köşkü'nde Ağırladı: İkili, Göç Konusunda İş Birliği Hakkında Konuştu

TAKİP ET

İtalya Başbakanı Georgia Meloni Türkiye'ye geldi. Meloni, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. İtalyan basını göç konusunun ele alındığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Vahdettin Sarayı'nda bir araya geldi. İtalyan basını göç konusunun ele alındığını ifade etti. 

İtalya Başbakanı Georgia Meloni Türkiye'ye geldi. Kapalıçarşı'yı gezen Meloni, sonrasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. 

Vahdettin Köşkü'nde yapılan görüşme sonrasında, İtalyan basınının aktardığına göre ikili arasında göç konusunda iş birliğinin geliştirilmesi konuşuldu. İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde Meloni ve Erdoğan arasında göç alanında iş birliğini güçlendirme konusunun ele alındığı aktarıldı. 

Mevcut iş birliği sayesinde İtalya-Türkiye koridorunda kaçak göçmen akınının geçen yıl %56 azaldığı ve bu alanda iş birliğinin geliştirileceği aktarıldı. 

İki ülke arasında, Dışişleri bakanları boyutunda Libya ile kaçak göç konusunda bir anlaşma yapılması planlandığı belirtildi. 

italya recep tayyip erdoğan akp libya kaçak göçmen