'Erdoğan İyice Köşeye Sıkışacak'

TAKİP ET

Mustafa Sönmez, Erdoğan'ın ekonomide karşı karşıya kalacağı açmazlar nedeniyle iyice köşeye sıkışacağını yazdı.

Gazete Duvar'daki köşe yazısında yavaş yavaş seçime hazırlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "ekonomik cepheden pek hayır olmadığını" belirten ekonomist Mustafa Sönmez, "Tersine, esen sert rüzgarlarla şemsiyesi ters dönüyor. Hem içeriden hem dışarıdan Erdoğan'ın yelkenini şişirecek bir olumlu esinti yok" dedi.

"Tersine, üst üste her şey Erdoğan yönetimi için kötüye gidiyor ve bu da seçmen şikayetini artırıyor, her tür ankette Erdoğan toparlayamıyor, kan kaybı büyüyor" diyen Sönmez, "Ekonomide dikiş tutturamayan AKP Başkanı, seçim mevzuatında değişiklik, HDP’yi seçime sokmama gibi cüretkâr niyetlerle sandığa gitmeyi planlıyor. Ama bunlar, ekonomiden uğramakta olduğu kan kaybını, seçmende yaratılan ağır memnuniyetsizliği telafi etmeye yetecek gibi görünmüyor" ifadelerini kullandı.
İçeride ve dışarıda yaşanan ekonomik ve politik gelişmelerin Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek üretim maliyetlerinin ve enflasyonun daha da yukarı gideceğini belirten Sönmez yazısında "Yüksek enflasyonun yol açacağı durgunluk ve dipten gelen yeni bir işsizlik dalgası, Erdoğan’ı iyice köşeye sıkıştıracak diyebiliriz" ifadelerine yer verdi.

Sönmez'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

recep tayyip erdoğan iyice köşeye sıkışacak mustafa sönmez