Erdoğan, Kabine Toplantısının Ardından Açıklamalarda Bulunuyor

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık üç saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık üç saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan ifadeler şöyle:

"Bu bayram döneminde özelikle depremzede kardeşlerimizi ihmal etmedik. Pek çok arkadaşımız bayramda deprem bölgesindeydi. Yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirdik. 11 vilayetimizin tamamında ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor. Yaptığı binalar depremden alnının akıyla çıkan TOKİ'miz bölgenin kalkındırılmasında öncü rol oynuyor.

Giden canlarımızı geri getiremeyiz ama maddi kayıplarımızı telafi edecek imkân ve kudrete sahibiz. Deprem bölgesinde evleri yıkılan çok sayıda vatandaşın gelecek bayramı evlerinde karşılamasını temenni ediyoruz. Ekim-Kasım ayından itibaren deprem konutlarının teslimatına başlayacağız. Şehirlerimizi eskisinden daha güvenli hale getirene kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız. Bizim ana gündem maddemiz deprem bölgesidir. Depremzedelerimizi iyilik etmeden başa kakan namertlere muhtaç etmeyeceğiz.

Sandıktan milletten yediği tokadın acısını çıkartan faşist zihniyete rağmen oyların rengine bakmadan deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz.

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun ve en iyi havalimanı seçildi. CHP Genel Başkanı 'Buraya uçak mı iner dediği?' diğer tüm ulaştırma projelerinde benzer başarıları yaşamanın gururunu yaşıyoruz.

Fahiş kira artışına karşı geçen yıl devreye aldığımız üst sınır uygulaması Temmuz'dan itibaren yine geçerli olacak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecek. Milletin canını yakanlardan, piyasa kuralları içerisinde hesap soracağız.

KKM uygulamasını devam ettiriyoruz. Tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz.

Sıfır ve 2. el araç fiyatlarında oluşan balonu da yakından takip ediyoruz. Aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz.

Memur maaşlarına yapılacak zam miktarıyla ilgili süreci başlatıyoruz. 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.

Sömürgeci geçmişiyle bilinen ülkelerde kültürel ırkçılık, kurumsal ırkçılığa dönüşmüştür. Fransa'da başlayan, kısa sürede diğer ülkelere yayılan olayların kökünde işte bu zihniyetin inşa ettiği sosyal mimari vardır. Fransa'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Endişeyle izliyoruz. Olayların göçmenlere yönelik yeni bir baskı ve yıldırma politikasına yol açmasından kaygı duyuyoruz."

kabine toplantısı recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı