Erdoğan: Kafeler ve Restoranlar Konusunda Pazartesi Karar Vermiş Olacağız

TAKİP ET

Erdoğan, 1 Mart'tan itibaren atılması beklenen normalleşme adımları ile ilgili, "Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız.'' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Normalleşme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısını işaret eden Erdoğan "Çalışmalar pazartesi günü kabinenin önüne gelecek, kabinede de bunun müzakeresini tekrar yapacağız. Mutasyonun hangi illerde ne konumda olduğunu orada Sağlık Bakanımız bizlere takdim edecek. Ne denli istatistiki eğrilerin nerelere vardığınının sunumunu yapacak, bizler ne gibi tedbirler alabiliriz diye. Burada lokantalarla ilgili neler yapmamız gerekir, ne gibi adımlar atarız, bütün bunları, otellere varıncaya kadar kararını pazartesi günü kabine toplantısında alacak ve ondan sonra da yapacağım açıklamada bunları tüm halkıma ifade edeceğim." dedi ve işletmeler hakkında kararların alınabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, salgın tedbirleri sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımların da atılacağını belirterek, "Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır." demişti.

 

kafe restoran erdoğan pazartesi covid kabine