Erdoğan: Karadeniz'de 540 Milyar Metreküp Doğal Gaz Rezervi Keşfettik

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gaz bulduklarını açıkladı.

"Türkiye Yüzyılı" belgesinin tanıtım toplantısında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz'de gaz bulduklarını açıkladı.

Erdoğan, "Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettik. İnşallah yakında yeni enerjilerin müjdesini paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Başlık Yeni Türkiye, Mevzu Eski Terane 

Hemen her miting ve açılışta söylediği, bildik sözleri sarf ederek muhaliflerini hedef alan Erdoğan, yıllardır zikrettiği ve hemen hiçbirini gerçekleştiremediği "2023 hedeflerine" ilişkin hiçbir şey söylemedi.

2023 hedeflerine göre Türkiye'nin GSYH'si 2 trilyon dolara, kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolara, ihracat 500 milyar dolara çıkacaktı.

Halbuki 2023 yılında 12 bin 582 dolar olan kişi başına düşen milli gelir 9 bin 592 dolara indi, geçmişte Türkiye GSYH büyüklüğünde dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasındayken 21. sıraya geriledi ve ihracat rakamları ise 2021 yılında 271 milyar 424 milyon dolar oldu.

Gecekondularda Kendisi İçin Dua Eden Yaşlılarla Övündü

Türkiye'nin yıllar önce kapanmış meselelerine yeniden değinen Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla, "derme çatma gecekondularda kendisi için dua eden yaşlılarla" övündü.

Türkiye'yi batırarak enflasyonun yıllık yüzde 83,45'e fırlamasına zemin hazırlayan başkanlık rejimini öve öve bitiremeyen Erdoğan, Türkiye'yi 20 yılda en üst lige çıkardıklarını savundu.

Adı "Yeni Türkiye" olan belgenin tanıtım toplantısında yine "eski terane" konuşuldu.

erdoğan türkiye yüzyılı türkiye yüzyılı karadeniz 540 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettik