Erdoğan-Kavcıoğlu Görüşmesini Yazdı: 'Şahap Bey Gidici'

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasındaki görüşe ortaya çıktı.

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, "Cumhurbaşkanı’nın huzurunda en kritik gece!" başlığı ile kaleme aldığı yazıda Erdoğan ve Kavcıoğlu arasındaki görüşmeye yer verdi.

"Gelelim işin kulislere yansıyan kısmına. Yani ağır dedikodu bölümüne…" diyen Tezkan,  "Diyalog şöyle gelişiyor:

Cumhurbaşkanı: Şahap bey bu durum ne zaman düzelecek?

Şahap Bey: Bu ay efendim. Bu aydan itibaren enflasyon inmeye başlayacak, biz de Eylül ayında faizleri aşağıya çekmeye başlayacağız.

Cumhurbaşkanı seviniyor: Göreyim seni, indir şu faizi.

Şahap Bey : Efendim Ekim, Kasım, Aralık aylarında da indirime devam ederiz  yeni yıla yüzde 14 en kötü ihtimalle yüzde 15 faizle gireriz" ifadelerine yer verdi.

Şahap Bey Gidici

"Sizce o fotoğraf Cumhurbaşkanı’nın Şahap Bey’in arkasındayım fotoğrafı mıydı? Yoksa güle güle fotoğrafı mıydı? Eğer destek fotoğrafıysa durum bizler için kötü. 22 Ekim toplantısında da faizi indirecekler TL daha da değer kaybedecek, daha da fakirleşeceğiz. Doğalgaza/elektriğe/benzine/motorine/ ve dolaysıyla her ürüne zam gelecek…" diyen Tezkan yazısında "Eğer, güle güle fotoğrafıysa toparlanmak için küçük bir umut var demektir. Cumhurbaşkanı'nın inadından vazgeçtiğinin anlamına gelir ki bu iyi bir şeydir. 22 Ekime kadar piyasa papatya falı açacak; faizi indirecek, faizi indirmeyecek…

Ülkemizin haline bakın. Yazıya noktayı koyarken bi parantez açayım. Şahap Bey o görevde kaldığı sürece piyasaların ateşi sönmez, yabancı gelmez, yatırım yapmaz, bırakın yatırımı sıcak para uğramaz. Ülkemizde olanlar da kaçıp gidiyor. (Son bir ayda kaç dolarlık para çıkışı oldu?) Piyasaya güven vermeyen, doğruyu söylemeyen Merkez Bankası Başkanı Reis’ine sadakati sonsuz olsa bile artık o koltukta oturamaz.
Şahap Bey gidici" ifadelerini kullandı.

Tezkan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan Kavcıoğlu Görüşmesini Yazdı Şahap Bey Gidici mehmet tezkan