Erdoğan Kimi Eleştirdi? "Yargının Hiçbir Unsuru Herhangi Bir İdeolojinin Emrine Giremez"

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yıllardır muhalefet tarafından kendisine yöneltilen 'yargıya müdahale' eleştirisini bu kez kendisi dile getirerek "Yargının hiçbir unsuru, herhangi bir ideolojinin emrine giremez. Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreninde yargının bağımsızlığına ve adaletin önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Türkiye'de ilgili alanın bütün otoriteleri tarafından eleştirilen çoklu baro sisteminin bütün uyarılara kulak tıkanarak inşa edilmesinin mimarı olan Erdoğan, "Adaletin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesini temin için yaptığımız reformları önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" çıkışıyla nefes almakta güçlük çeken adalete dair endişeleri artırdı.

AKP liderinin "Yargının hiçbir unsuru, herhangi bir ideolojinin emrine giremez. Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır" şeklindeki ifadeleri ise muhalefet partilerinin uzun yıllardır kendisine yönelttiği 'bağımsız yargı' çağrılarını ve 'yargıya müdahale' eleştirilerini çağrıştırdı.

recep tayyip erdoğan adli yıl açılışı akp bağımsız yargı yargıya müdahale