Erdoğan: KKTC'nin Haklarını Kimseye Yedirmeyiz, Yeri Gelirse Müdahale Ederiz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içinde yer alan Millet Kütüphanesi'nde "seçilen" gençler ile bir söyleşiye katıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Akdeniz’deki yaklaşımını ele aldı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) haklarının korunacağını dile getirdi. Erdoğan, Doğu Akdeniz ve KKTC'ye ilişkin şöyle konuştu:

"Kıbrıs'ın haklarını kimseye yedirmeyiz, yeri gelirse müdahale ederiz"

"Çok ciddî sıçramaları, Doğu Akdeniz'de, ilk önce Libya ile yaptığımız anlaşma ile yaptık. Türkiye, Libya ile gerek sismik araştırmalarda gerek sondaj çalışmalarına yönelik bir kararlılık ortaya koydu. Biz, Libya ile ortak sismik araştırma da yaparız, sondaj da yaparız. Bundan Yunanistan rahatsız oldu çünkü kendisinde o imkânlar yok. Yunanistan'ın, bizim haklarımız gibi hakları da yok. Doğu Akdeniz'deki bütün gerginliklerde bizim yumuşak bir üslubumuz olmamış olsaydı, durum daha farklı bir yere giderdi. Ama biz anlayış gösterdik. Her zaman, yeri geldiğinde sondaj gemilerini tamir-bakıma aldık ama bir şey söyledik: Kıbrıs'la ilgili olarak Kuzey Kıbrıs'ın haklarını kimseye yedirmeyiz, yeri gelirse müdahale ederiz. Şu anda gemilerimiz her an, bazı adımların atılması gerekiyorsa, bu adımları da atarlar. Biz görüşmelerden de kaçmıyoruz. Yeter ki Türkiye'ye saygı duymasını bilsinler."

KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Yunanistan Doğu Akdeniz Sondaj Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ersin Tatar Millet Kütüphanesi gençlerle söyleşi Cumhurbaşkanlığı Sarayı