Erdoğan: Memuruma Sesleniyorum Hiçbirisi Sizin Kılınıza Dokunamaz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik çağrısına karşın "Memuruma sesleniyorum sakın ha bu oyuna gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi sizin kılınıza dokunamaz" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de gerçekleştirilen AKP İl Danışma Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. "19 yılda tüm badireleri nasıl suhuletle atlattıysak Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 limanına da ülkemizi inşallah selametle kavuşturacağız" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Çok Boyutlu Dış Politika"

"Şunu genç arkadaşlarına iyi anlatın; ufku dar olanlar, ufku Ankara’nın ötesine geçemeyenler bizim çok boyutlu dış politikamızı maalesef anlayamıyor. Muhalefetin ve zihnini yeminli Türkiye düşmanlarına kiralamış bazı kesimlerin attığımız tüm bu adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. Hayatında hiç ticaret yapmamış, üretim, kalite nedir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye’nin Afrika’da ne işi var diyor. Aynı soruyu ülkemizdeki lejyonerleriyle birlikte tescilli sömürgeciler de soruyor.

"Batının İnsanlığı Türkiye'den Öğrenmesi Lazım"

Türkiye’nin daha adil bir dünya iadeli ile verdiği mücadele sömürgecileri ve içimizdeki uzantıları fevkalade rahatsız ediyor. Yav siz değil misiniz Cezayir’de 1 milyon insanı katlettiniz! Ruanda’da 900 insanı katlettiniz. Kim bunlar? Batı, Batı. Bunlar bize insanlık dersi veremez. Bunların önce insanlığı öğrenmesi lazım. Nereden? Türkiye’den öğrenmesi lazım."

"Eskişehir'de CHP'nin Nesi Var?"

Erdoğan sözlerinin devamında, "Şimdi ben size ne anlatıyorum? Diyorum ki şu tesisler bu tesisler. Bak şu iki kalemi düşünün yaklaşık 160 ayrı tesis ve uluslararası. Peki bu CHP yav Eskişehir'de bunların nesi var? Yaptıkları hangi eser var? Yok. Bunlardan bol bol nasihat dinlersiniz" ifadelerini kullandı.

"Sakın Ha Oyuna Gelmeyin"

Ardından -2023 seçimler için çağrı yapan Erdoğan, "Sandıkları patlatmaya var mıyız?" diye sordu.

Memurlara çağrı: Sakın ha oyuna gelmeyin, görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi kılınıza dokunamaz
Sözlerinin devamında CHP'yi sert bir dille hedef alan Erdoğan, "Sen kimsin de benim memurumu, polisimi bu ülkede alnının akıyla gelip kariyer almış bir memuru tehdide yelteniyorsun? Memuruma sesleniyorum sakın ha bu oyuna gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi sizin kılınıza dokunamaz. Bunlar sadece yönetiminde olduğu belediyelerde işçi kardeşlerimizi atıyorlar. Ama bunun bedelini de ödeyecekler. Çünkü alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak. Milletimizin hiçbir kesimi yok ki CHP'nin tehditlerinden payını almadın. Toplumumuzun hiçbir kesimi yok ki CHP'nin yalan terörüne maruz kalmasın. Bunu da öyle korkakça yapıyorlar ki bir siyasetçi olarak insan bunlar adına sadece hicap duyuyor" diye konuştu.

"Yeni CHP Ambalajının Altından Faşizm Çıktı"

Erdoğan ayrıca, "Biliyorsunuz bir dönem yeni CHP diye bir furya vardı. Başındaki zattan kimi köşe yazarlarına kadar herkes CHP'nin değiştiğinden darbeci kodlarından kurtulduğundan bahsediyordu. Hatta içimizden biri de CHP ile ilgili benzer ifadeler kullanıyordu. Zaman geçti seçim bitti maske düştü. Yeni CHP ambalajının altından tek parti faşizmin güncel bir sürümü ortaya çıktı. Yeni CHP dediklerinin millette 1940'ları aratacak kadar faşist küstah bir zihniyeti temsil ettiği anlaşıldı. CHP'nin darbeci ve faşist kodlarından kurtulmasının mümkün olmadığını biz zaten biliyorduk. Ama bu süreçte milletimizin de gerçekleri görmesine neden oldu" sözlerini kaydetti.

erdoğan eskişehir batı chp bürokratlar memurlar afrika