Erdoğan Merkel Michel 3'lü Zirvesi Sona Erdi: Atina İle Görüşülecek

TAKİP ET

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in video konferans yöntemiyle görüşmesi neticelendi. Kritik zirvede Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilerek Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Doğu Akdeniz konusunda diyaloğun canlandırılmasında Yunanistan'ın atacağı adımların önemli olduğunu belirtti.İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, üçlü zirvede, Türkiye-AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin de değerlendirildiği zirvede, Türkiye ve Yunanistan'ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.

Diyalog kanallarının canlandırılması noktasındaki mutabakatın nasıl ilerleyeceği konusunda Yunanistan’ın adımlarının önemli olacağını belirten Erdoğan, Kıbrıs Türkleri dahil tüm tarafların katılımıyla düzenlenecek bölgesel bir konferanstan yapıcı kararlar çıkacağına inandığını söyledi.

Ayrıca Erdoğan'ın Merkel ve Michel ile gerçekleştirdiği üçlü zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hazır bulundu.

merkel erdoğan michel üçlü zirve sona erdi son dakika atina ile görüşme kararı çıktı Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır türkiye yunanistan doğu akdeniz ab almanya fransa