Erdoğan: Mesele Dolar, Faiz Değil

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Siirt'te katıldığı programda, "Meselenin dolar olmadığını anlamak için akıl ve vicdan penceresinden bakmak yeterlidir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile dün Siirt ziyareti sırasında "Demokrasi Buluşması" etkinliğine katıldı.
 

"Dünya Beşten Büyüktür"


Erdoğan, 2008 yılında yaşanan kriz için "Bizi bu teğet geçecek." dediğini hatırlatarak, "Hatırlayın, bizi teğet geçti. Burada meselenin dolar olmadığını, meselenin faiz olmadığını anlamak için şöyle bir adım geriye çekilip akıl, izan ve vicdan penceresinden fotoğrafa bakmak yeterlidir. Dün kendimizle birlikte tüm mazlum ve mağdurların güvenliği için ne dedik 'Dünya beşten büyüktür' diyerek meydan okuduk. Bugün yine kendimizin ve dostlarımızın ekonomik özgürlüğü, refahı, geleceği için 'Dünya beşten büyüktür' diyoruz." diye konuştu.
 

Hapse Girmesine Neden Olan Şiiri Tekrar Okudu


Erdoğan konuşmasına hapse girmesine sebep olan şiiri okuyarak başladı. Erdoğan, "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, Müminler asker. Bir şey bizi sindiremez, gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa. Biz oyuz ki imanıyla övündüğümüz ecdadımız titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş. Zaferlerin kapusu, Anadolu'nun tapusu Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zafere koşturan işte şu anda içinde bulunduğumuz bu birlik, beraberliktir." dedi.
 

"Vatandaşlarımızı En Geniş Hak ve Özgürlüklere Kavuşturduk"


Siyasi özgürlükle ekonomik özgürlüğün madalyonun iki yüzü gibi olduğunu, biri olmadan diğerinin anlamsız olacağını söyleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı en geniş hak ve özgürlüklere kavuşturmuşsak, inşallah ekonomide de unutmayın yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme merkezli yeni programımızla refahı yaygınlaştıracağız. Bugün demokrasiyi konuşuyoruz, inşallah yarın milletimizin refahını nasıl arttırdığımızın muhasebesini yapacağız. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Nereden nereye geldiğimizi doğru şekilde tespit etmeden nereye gideceğimizi bilemeyiz." dedi.

Merhum Sezai Karakoç'un "Kar Şiiri"ni okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet bir gün herkes milletimizle birlikte verdiğimiz demokrasi mücadelemizi de anlayacak, ekonomi mücadelemizi de anlayacak, medeniyet mücadelemizi de anlayacak." diye konuştu.

recep Tayyip Erdoğan faiz dolar demokrasi ekonomi siirt emine erdoğan