Erdoğan Miçotakis'le Görüştü: Göçe Karşı Afganistan'a Komşu Ülkeler Desteklenmeli

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan Başbakanı Miçotakis ile görüştü.

İletişim Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre Yunan Başbakanı Miçotakis ile telefon görüşmesi yapan Erdoğan Afganistan'ın geçirdiği kritik döneme ilişkin olarak ülkede hükümet geçişinin "yumuşak" biçimde gerçekleşmesini umduklarını söyledi.

Afganistan'da kurulacak olan yeni hükümetin Afganistan halkının "çeşitliliğini" yansıtacak kadar kapsayıcı ve temsil edici olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, ülkeyi ele geçiren Taliban'ın dünya cumhuriyetlerinin bazılarının liderleriyle yaptığı görüşmelerin bu açıdan "umut verici" olduğunu değerlendirdiklerini belirtti.

Göç Tehdidi

Afganistan'da hükümetin kurulup istikrarın sağlanamaması halinde göç baskısının daha da artacağını belirten Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Afganistan halkına ve Afganistan'ın komşu ülkelerine yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Bilhassa İran'a destek olunması gerektiğini kaydeden Erdoğan, bunun yapılmaması halinde büyük ve yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kalınmasının kaçınılmaz olacağını söyledi.

Yasa dışı göçe karşı iş birliğinin ortak çıkarlara uygun olarak yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan ve Miçotakis, Yunanistan ve Türkiye'de yaşanan orman yangınlarına ilişkin olarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Erdoğan Miçotakis'le Görüştü Göçe Karşı Afganistan'a Komşu Ülkeler Desteklenmeli