Erdoğan: Milletimize Mahcup Olacak Hiçbir İş Yapmadık

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda konuştu.

21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP iktidarının "millete mahcup olacak hiçbir iş yapmadığını" iddia etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İki gün önce milletimizin takdiriyle kuruluşumuzu kutladık. Kuruluşumuzun 15. ayında iktidara geldik. Hamdolsun milletimizin bize inancını zedeleyecek, milletimize mahcup olacak hiçbir iş yapmadık. 20 yıldır kesintisiz iktidarımızla, çok partili siyasi hayatımızla elde edilmesi zor bir rekora imza attık. Bu süreçte elbette sayısız engelle ve hatta darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ama milletin bize sandıkta özgür iradesiyle verdiği emanete hiçbir zaman helal getirmedik.

Mücadelemizi daima hukuk ve demokrasi içinde yürüttük. Gece yarısı bildirisi yayınlandığı, Cumhurbaşkanı seçilmesinin engellendiği, partimizin kapatılmak istendiği dönemlerde bile bu duruşumuzdan taviz vermedik.

Partimizi ve demokrasimiz hedef alan saldırılar karşısında çözümü başka yerlerde değil sadece ve aima milletin hakemliğinde aradık. Biz ilklerin ve kırılması zor rekorların partisi olmanın yanında Türkiye'de siyasetin parametrelerini kökten değiştirmiş bir siyasi teşebbüsüz.

Bir ayağımızı kadim değerlere sabitlerken diğeriyle daha iyinin, daha yenin, daha faydalının peşinde koşuyoruz. Köklerimiz derinlere indikçe dallarımız da büyüyor.

Bugün muhafazakar devrimci derken bir paradoksu değil, merhum Yahya Kemal gibi kökü mazide olan atiyi ifade ediyoruz. Millet ve parti olarak geçmişi reddetmeden, kazanımlarımızın üzerine geleceği inşa etmekten bahsediyoruz.

Türkiye Yüzyılı'nın çıkış noktasını da bu yaklaşım oluşturuyor. Vizyonumuzu paylaşırken başkaları gibi emrivaki yapmadık. Bu vizyonu 85 milyon olarak hep beraber şekillendirelim istedik. Türkiye'ye dair ideali, teklifi olan kim varsa herkesin katkısını almayı arzu ediyoruz. 81 ilimizde düzenleyeceğimiz kapsamlı toplantılarla vatandaşlarımızın tekliflerini dinleyecek, Türkiye Yüzyılı vizyonunu milletimizle yazacağız.

Günü kurtarmak için siyaset yapılmaz, siyaset usta bir satranç oyuncusu gibi bugünden yarını planlamak demektir. Yaptığınız hamleleri kestiremiyorsanız kendinize ve ülkenize bedel ödetmeniz kaçınılmazdır. Bunun için dünyanın ve siyasetin gidişatını iyi okumanız insanlığın yaşadığı kırılmaları iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

Küresel ölçekte meydana gelen her hadisenin bölgesel ve yerel düzeyde de etkilerinin olduğunu biliyoruz. Şöyle yakın tarihe bir baktığımızda 11 Eylül saldırılarından 2008 ekonomik krizine Covid-19 salgınına dek bu hakikate defalarca şahitlik ettik. Arka planında hala tartışılan 11 Eylül, dünyanın gündeminde terör saldırılarını ilk sıraya çıkartırken 2008 finans krizi vahşi kapitalizmi yapısal sorunları tekrar gözler önüne serdi. Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki halk hareketleri vesilesiyle batılı kurumların demokrasi karnesini görmüş olduk. Koroavirüs salgınında gelişmiş denen ülkelerin sağlık ve sosyal güvenlik alt yapılarının ne kadar zayıf olduğu gün yüzüne çıktı. Rusya Ukrayna krizi Güvenlik Konseyi gibi vazifesi uluslararası güvenliği sağlamak olan kurumların başarısızlığını deşifre ettik.

Bizim yıllardır dünya 5'ten büyüktür haklılığı yaşanan her gelişme ile teyit ediliyor.Son 60-70 yılın en yüksek oranlarına çıkan küresel enflasyon ise insanlığa dayatılan mevcut ekonomik modellerin açmazlarını göstermiştir. Tüm bunlarla beraber dünyada siyaset, ekonomi, siyaset, diplomasi enine boyuna sorgulanmaktadır. Daha bir kaç yıl öncesine kadar devleti hayatın tamamen dışına çıkarmaktan bahsedenler şimdi tam zıttı tezleri savunuyor.

erdoğan akp türkiye yüzyılı