Erdoğan: Minsk Üçlüsü Ermenistan'a Silah Veriyor

TAKİP ET

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Minsk üçlüsünü Ermenistan'a silah vermesi nedeniyle eleştirdi.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD, Rusya ve Fransa'dan oluşan Minsk üçlüsünün Ermenistan'a silah desteği verdiğini ifade etti ve eleştiriler yöneltti.

Azerbaycan'ın işgali sona erdireceğine olan inancını belirten Erdoğan, "Azerbaycan’ın neden yanındayız? Ne deniyor? Minsk üçlüsü. ABD, Rusya, Fransa. Bunlar kimin yanında yer aldılar? Ermenistan’ın yanında. Ermenistan’a her türlü silah desteğini veriyorlar mı? Veriyorlar. Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı çok ciddi bir mücadelenin içinde. Rabbim yardımcıları olsun. İnanıyorum ki işgal altındaki topraklarını kurtarmayı başaracaklar. Batı, Azerbaycan’ın yanında değil. Ateşkes ilan edildi bu gece Ermeniler yine bozdu. Batı ses çıkarıyor mu? Türkiye ses çıkardığında, “Türkiye’ye bak hiç sessiz kalmıyor” diyorlar. Susmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki anlaşmazlıklardaki rolüne de şu şekilde değindi:

"Libya aynı şekilde, orada da Wagner denen Rusların paralı askerleri var. Darbeci Hafter’e destek veriyorlar. Bize ne diyorlar: “Orada ne işiniz var?” Bizim zulüm neredeyse oradayız"

“Suriye’de ne işiniz var” diyorlar. 911 kilometre sınırımız var kusura bakmasınlar orada da varız. ABD’nin 24 üssü var"

erdoğan minsk Azerbaycan suriye libya ermenistan silah