'Erdoğan, MİT'e ve Emniyet'e Soylu'nun Araştırılması Talimatı Verdi'

TAKİP ET

Bir iddiaya göre, Eski İçişleri Bakanı ve mevcut dönem AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu görevdeyken, Emniyet'teki yapılanmasına dair raporlar hazırlandığı ve bu raporların dönemin İstanbul Valisi mevcut dönem İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sunuldu.

Bir iddiaya göre, Eski İçişleri Bakanı ve mevcut dönem AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu görevdeyken, Emniyet'teki yapılanmasına dair raporlar hazırlandığı ve bu raporların dönemin İstanbul Valisi mevcut dönem İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sunuldu. 2022 yılında hazırlanan raporlar için talimatı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği öne sürüldü.

KRT'den İlknur Yağumli'nin aktardığına göre rapor hazırlanmasına dair talimat Erdoğan tarafından verildi. 

Raporların Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 14-28 Mayıs seçimlerinden önce, Kasım 2022'de hazırlandığı belirtildi.

Daha önce ise bu sefer Soylu’nun Yerlikaya hakkında Emniyet’e bir FETÖ dosyası hazırlattığı ve bunu Erdoğan’a sunduğu iddia edilmişti. 

Yerlikaya’ya sunulan raporlarda Soylu dönemindeki atamalar ve tüm birimlerle ilgili detaylı bilgilere yer verildi. Özellikle TEM, Narkotik ve KOM birimlerine ilişkin Yerlikaya’ya özel hazırlanan geniş kapsamlı belgeler sunuldu.

Bu üç birimin işleyişi, Soylu dönemindeki faaliyetleri ve yapılanmasına dair detaylar aktarıldı. Öte yandan uyuşturucu, organize suçlar, insan kaçakçılığı ve terör faaliyetlerine karşı atılan hamleler ve ilişkiler de yer aldı. Uyuşturucu ağının Türkiye’deki yapılanması, uyuşturucu ticaretine bazı noktalarda nasıl göz yumulduğu ve bu ağın içinde kimlerin olduğu da konuşuldu. Birim yöneticileri hakkında bilgiler de aktarıldı.

Ayrıca raporda birçok isim için şöyle detaylara da yer verildi: Buna göre bir emniyet müdür yardımcısının Ankara Gölbaşı’nda villa yaptırdığı, villasının sadece dış cephe harcamalarının 400 bin lira civarında olduğu ve beraberinde yapılan harcamalara dikkat çekildi.

Bu detayların verilmesinin sebebi olarak Soylu döneminde bazı isimlerin Emniyet’teki konumunu kullanarak farklı ilişki ağları içine girmesinden şüphelenildiği gösterildi. Özellikle bu üç birimde, il müdürleri ve daire başkanları başta olmak üzere tırpanlama hareketi olacağı ileri sürüldü.

Süleyman Soylu Ali Yerlikaya Emniyet Millî İstihbarat Teşkilatı İçişleri Bakanı Recep Tayyip Erdoğan