Erdoğan MKYK'da 'İngiltere'nin Ekonomisi Daha Kötü' Demiş

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP' MKYK toplantısında yaptığı açıklamalar basına yansıdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MKYK toplantısında Nurettin Canikli'nin yaptığı bir sunumu değerlendirdiği sırada "İngileter'nin ekonomisi daha kötü" dediği ortaya çıktı.

MKYK toplantısında yaşananları aktaran gazeteci Selda Güneysu, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolara ilişkin AKP MKYK'sında farklı görüşlerin hakim olduğunu bildirdi.

Habere göre, MKYK toplantısında bası üyeler "Teröristlerle öğrenciler arasındaki ayrım belli olsun. Ülkede ikinci bir Gezi hareketi başlatılmak isteniyor. Bunun için de üniversiteler kullanılıyor. Bunlar için gerekirse sert önlemler alınsın. Rektör üzerine düşen görevi yapmalı, yetkisini kullanmalı" diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı'na protestocu öğrencilere yaptırım uygulaması konusunda baskı yaptı.

Bazı üyeler olayı yatıştırıcı tedbirler alınması gerektiğini savunsa da Erdoğan'ın "Kötü niyetlilere af yok. Onları görmezden gelemeyiz. Türkiye, üniversiteler eliyle terörize edilmeye çalışılıyor" dediği öğrenildi.

İngiltere'nin Ekonomisi Daha Kötü

Erdoğan'ın toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Nato kafa nato mermer" dediği ve Kılıçdaroğlu'nun benzer meselelerde sürekli olarak yaptığı eleştiriler için "Anlatıyoruz anlatıyoruz, anlamıyor" dediği iddia edildi.

Toplantıya ilişkin en dikkat çekici bilgi ise Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin yaptığı ekonomi sununun ardından Tarım Kredi Kooperatifleri'nin açacağı marketleri hatırlatarak "Enflasyon oranında düşüş olacak. İngiltere’den daha iyiyiz. İngiltere’nin ekonomisi daha kötü" demesi oldu.

Erdoğan MKYK'da İngiltere'nin Ekonomisi Daha Kötü Demiş