Erdoğan Muhalefeti Hedef Aldı: Sırf Oy Vermediler Diye Depremzedelerimize Yapılan Hakaretleri Saymıyorum Bile

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklentilerine uygun oy vermedikleri için depremzedelere hakaret eden muhalefeti hedef aldı.

6 Şubat depremleri sonrası Osmaniye’deki Korkut Ata Üniversitesi’nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay’ın afetzedelere zamanında yardım götürmediği yönündeki eleştirilere sert sözlerle cevap vermişti. 

Erdoğan, "Çıkmış, 'Kızılay nerede, ne çadırını ne yemeğini görmedik' diyor. Be ahlaksız, be adi, be namussuz; günde 2,5 milyon insana bu Kızılay yemek ulaştırıyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur değildir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklentilerine uygun oy vermedikleri için depremzedelere hakaret eden muhalefeti hedef alarak şunları söyledi:

"Bir sene önce millet olarak asrın felaketini yaşadık. Deprem turistleri bölgeye şöyle bir uğrayıp enkazlar önünde poz verdikten sonra çekip gittiler. Bir daha yolları buralara hiç düşmedi. Kendilerine istismar edecek yeni konular buldular. Sırf beklentilerine uygun oy vermediler diye depremzedelerimize yapılan hakaretleri, nobranlıkları, vicdansızlıkları saymıyorum bile…

Değil bir sene, üzerinden on yıllar geçse de bu ahlaksızlıkları unutmayız, unutturmayız. Yüreği yaralı insanlarımıza yapılan o hakaretler faillerinin alınlarına kara bir leke olarak yapışmıştır ve hep orada kalacaktır. Bir daha hiç kimse milletimize böyle davranmaya cesaret bile edemesin diye kirli tarihlerini yüzlerine vurmayı sürdüreceğiz.

Deprem, ülkemizin en acil, en önemli meselesiyken hâlen bu çevrelerin gereken dersi almadığını üzülerek görüyoruz. Ne yönettikleri şehirleri depreme hazırlamak gibi bir dertleri var ne de böyle bir gündemleri. Reklama harcadıkları meblağlar, depreme ayırdıkları bütçelerden katbekat daha fazla… Depremle, kentsel dönüşümle ilgili hiçbir hedef ortaya koymuyorlar. Türkiye, daha bir sene önce 53 bin canını yitirmemiş, asrın en büyük tabii afetlerinden birini yaşamamış gibi hareket ediyorlar. Ne diyelim?.. Allah milletimizi bu aymazların eline düşürmesin."

 

recep Tayyip Erdoğan akp hedef aldı muhalefet chpli iyi parti