Erdoğan: Müjde Vereceğim

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Parlamentosu'ndan güzel bir adımın müjdesini vereceğini söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabir ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalar da yapan Erdoğan, klasikleşmiş 'müjde' haberlerini yineledi. Bu seferki müjdenin KKTC'den olacağını belirten Erdoğan, ''Pazartesi günü KKTC’ye seyahatimiz var. Geniş bir heyetle gerçekleştireceğiz. Birinci gün KKTC parlamentosunda milletvekillerine hitabımız olacak. KKTC Parlamentosu’ndan güzel bir adımın müjdesini vereceğim'' dedi.

Dayılarımın Malları da Zarar Gördü

Şiddetli yağış sebebiyle sel felaketinin yaşandığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği Rize hakkında da açıklama yapan Erdoğan, ''Rize’de altı vefatımız var. Üç bakanımız orada. Sürekli kendileriyle irtibat halindeyim. Yoğun bir şekilde AFAD’ımızın çalışmasını var. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Doğu Karadeniz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya, çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Saatte 202 metreküp yağmur aldı, bununla karşı karşıya kaldı'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sel felaketinde kendi dayılarının mal varlığının da zarar gördüğünü belirtti. Onlarca insanın iş yerini kaybettiği felakette önemli olanın can sağlığı olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Temennimiz cana bir şey gelmesin'' şeklinde konuştu.

erdoğan kktc müjde tayyip recep rize sel çay