Erdoğan 'Mülakatı Kaldıracağız' Demişti: Diyanet'in İlanında 'Sözlü Sınav' Var

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı adayları mülakatı kaldırma vaadinde bulunurken, Diyanet İşleri Başkanlığı mühendis alımında sözlü sınav yöntemini tercih etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılacağına dair vaatlerde bulundu.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, teknik hizmet sınıfından mühendis kadrosuna 20 kişi alacağı iş ilanında, KPSS puan sıralamasına göre belirlenen 60 adayın sözlü sınava tabi tutulacağını duyurdu.

Mülakat Yerine Sözlü Sınav

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği lisans programlarından mezun olan 18 kişi ile Adli Bilişim Mühendisliği lisans programından mezun 2 kişi olmak üzere toplam 20 mühendis alınacak. Adayların KPSS’den en az 70 puan almış olması gerekiyor.

İlana başvuran adaylar arasından KPSS puanına göre ilk 60’a girenler sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve becerileri ile yabancı dil yeterlilikleri değerlendirilecek. Sözlü sınava giren adaylar arasından en yüksek puan alan 20 kişi ise Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde mühendis olarak istihdam edilecek.

diyanet işleri başkanlığı diyanet bilgisayar mühendisi recep Tayyip Erdoğan sözlü sınav mülakat