Erdoğan O Fotoğraftan Rahatsız Oldu: Soylu 'Kanıtlayacağım' Dedi

TAKİP ET

Deniz Zeyrek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtülü polisin başörtülü bir kadını copladığı anların fotoğrafından rahatsız olduğunu yazdı.

Sözcü'deki köşesinde Adana'da Furkan Vakfı mensuplarına polisin sert müdahalesinin ardından yaşananlara yer veren Deniz Zeyrek, "Başörtülü bir kadının elindeki copla, kemiklerini kırarcasına bir başka kadını dövmesi beni tam anlamıyla şoke etti" diyen Star yazarı Siber Eraslan'ın muhafazakar camiada yaşanan şokun bir göstergesi olduğunu söyledi.

İki AKP'li kadına olayı sorduğunu ve Nihal Olçok'un fotoğrafa ilişkin yaptığı "Sen başörtünle polis olabil diye çok cop yedik biz ablaların olarak" paylaşımını hatırlattığını belirten Zeyrek,"Biri, Nihal Hanım'dan pek haz etmediğini de not düşerek, 'Ama bu konuda yüzde yüz haklı, polis üniformasının üzerine o başörtüsünü giyebilsin diye çok bedel ödendi' dedi" ifadelerini kullandı.



Olayı AKP Genel Başkan Yardımcılarından birine sorduğunu belirten Zeyrek, bir Genel Başkan Yardımcısı'nın "Sayın Cumhurbaşkanımız o fotoğraf konusunda rahatsızlığını dile getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayın provokasyon olduğunu, bunu kanıtlayacağını söyledi" dediğini aktardı.

İki MYK üyesinin konunun MYK'da gündeme dahi gelmediğini söylediğini belirten Zeyrek, "İki ayrı kaynağın 'konuşulmadı' sözleri elbette önemli. Ancak Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in o MYK toplantısıyla ilgili basın toplantısında 'Tabii ki provokasyonları da görüyoruz' ifadesi, 'Cumhurbaşkanımız rahatsızlığını dile getirdi, Soylu provokasyon dedi' bilgisini aktaran kaynağımın haklı olabileceğini de düşündürdü" ifadelerini kullandı.

Kulis: Erdoğan, Bahçeli'yi İkna Edebilirse Soylu'nun Yerine Gelecek İsim Belli

erdoğan başörtülü polis cop o fotoğraftan rahatsız oldu soylu kanıtlayacağım dedi