Erdoğan: Orman Yangınları Konusunda İdam Cezası Tartışılmalı

TAKİP ET

"Sultan Fatih ne diyor, ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor."

Orman yangınlarındaki cezaların caydırıcı olması gerektiğini belirten AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de aynı kanaatteyim, caydırıcı bir ceza olmalı. Ben de diyorum ki ucu nere dayanıyor idama mı, idam olmalı... Sultan Fatih ne diyor, ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor."  ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki yangın bölgesinde kurulan kriz merkezinde bilgi almasının ardından açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şöyle:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca yangın nedeniyle tahliye edilen hanelere 288 bin lira nakdi yardımda bulunulmuştur. Bütün bunlardan sonra da şu an itibariyle yine gerek karadan gerek havadan bütün söndürme, soğutma çalışmalarımız devam etmektedir.

Şu ana kadar gerek Gıda Tarım Hayvancılık Bakanım, İçişleri Bakanım, Bakan yardımcılarımız hep birlikte süreci kontrol altında tutmuşlardır. Kurum olarak itfaiyelerimiz, AFAD'ımız bu koordinasyonlar içinde sürekli yer aldılar, hiçbir an burayı yalnız bırakmadılar. Bu süreci son anına kadar devam ettirecekler. Milletvekillerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar da burayı terk etmediler. Burada Cumhur İttifakı olarak AK Parti, MHP yerlerini aldılar. Buradaki süreci sonuna kadar takip ettiler.

Sana sorsam sen hangi kanaattesin? Ben de aynı kanaatteyim. Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli. Canım bütün ormanları yakıyoruz. Bütün haşerat, hayvanlar bu ormanlarla yanıyor. Adam afedersin içmiş şaribüleyli vennehar, bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım! Ne demek, böyle saçmalık olur mu? Bu tartışmalı, bunun üzerinde etraflıca durmalıyız.

Şu anda bakanımın ifadesine göre yüzde 5'lik kısmı zarar görmüş. Dolayısıyla biz bunların zararlarını gideririz. Özellikle bu bölgede çam ağaçları olduğuna göre çam balı. İnşallah o sıkıntıyı da gideririz. Geçen yıl milli parkı arıcılara açmıştık deniyor, yine telafi ederiz. Çok teşekkür ediyorum, sağolun, varolun.

Sayın Bakanımın da söylediğine göre yanmadı diyor. Gerekli olan tedbirler alındı diyor. Olay bu, bu tedbirler daha da arttırılabilir. Fidan dikme ilan edildiği zaman bütün bölge halkını fidan dikmeye davet ediyoruz. Hep birlikte fidanları dikelim."


erdoğan orman yangınları idam idam tartışılmalı