Erdoğan, Osmanoğlu Ailesinin Üyeleri İle Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanoğlu ailesinin üyeleriyle görüştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2'nci Abdulhamidin'in 3'üncü kuşak torunu Harun Abdülkerim Osmanoğlu, oğlu Orhan Osmanoğlu ile kızı Nurhan Sultan Osmanoğlu'yu kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde yapılan görüşmenin duyurusu ve fotoğrafı, aile üyelerinin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.  

Harun Abdülkerim Osmanoğlu, paylaşımında "Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Güzel ağırlamaları ve sohbeti için kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Nurhan Sultan Osmanoğlu ise paylaşımında, “Sayın. Cumhurbaşkanımız ile bir dizi görüşme sağladık. Çok güzel, çok keyifli sohbet ve muhabbet ettik. Dua ettik, dua aldık” dedi. 

Görüşmede salça satması ile maruf Orhan Osmanoğlu da “Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la dün buluştuk. Görüşme talebimizle ilgili detayları sizlerle paylaşacağız inşallah” diye yazdı.  


Görüşmenin Konusu Davet Krizi mi?


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hangi sıfatla ve neden görüştükleri merak konusu olan Osmanoğlu ailesi, AKP MKYK üyelerinden Mücahit Birinci ile sert bir tartışma içerisine girmişti.

Hanedanın en büyük ismli Harun Abdülkerim Osmanoğlu'nun kızı Nurhan Osmanoğlu, İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü nedeniyle Atatürk Havalimanı'na yapılan millet bahçesi fidan dikme törenine hanedanın babasının davet edilmemesine sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstermişti.

Birinci ise bu tepkiye "Fetih aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir" yanıtını vermişti. 

Devam eden tartışmaya son olarak baba Osmanloğlu da sert bir açıklama ile dahil olmuş ve "Bizler Fatih'in Yavuz'un, Kanuni'nin ve dahi Abdulhamid Han'ın torunlarıyız. Sürgün yıllarını böyle bir günde gündeme taşımak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullanmıştı.


 

erdoğan osmanoğlu orhan osmanoğlu nurhan osmanoğlu görüşme harun abdülkerim osmanoğlu