Erdoğan: Oxford Vardı da Biz mi Gitmedik?

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'e atıfla ilginç bir soru sordu.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan santraller için düzenlenen 34 Hidroelektrik Santrali Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Su, dünyamızın ve insanlığın en kıymetli kaynaklarından biridir. Hayatın, sağlığın, kalkınmanın ve yaşanabilir çevrenin vazgeçilmezi olan su kaynakları kuraklığın ve yoksulluğun da önüne geçer. En küçüğünden en büyüğüne kadar tüm canlıların hayat kaynağı olan suyun her damlasının değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor" dedi.

Nüfus artışı ve teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün daha da fazla enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdoğan, "Enerjinin en önemli kaynaklarından biri de sudur. Petrol, kömür, doğal gaz gibi dünyanın sınırlı kaynaklarını hoyratça tüketen fosil yakıtların tersine su, yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. Üstelik fosil yakıtlar, hava kirliliğinden küresel ısınmaya kadar pek çok soruna da yol açmaktadır" diye konuştu.

"Oxford Vardı da Biz mi Gitmedik?"

Konuşması sırasında yaptıkları üniversitelere de değinen Erdoğan, "Hani Tatlıses bir gün dedi Şanlıurfa'yla ilgili: 'Oxford vardı da biz mi gitmedik?' Şimdi biz de hepsini ta Hakkari'ye kadar, Şırnak'a kadar taşıdık. Hepsinde var. Ağrı, Kars aklınıza neresi gelirse, her yerde var mıyız? Varız. Bu bir şeyi gösteriyor. Medeni olmak budur, modernleşme budur, çağı yakalamak budur, çağdaş mücadele budur" ifadelerini kullandı.

erdoğan oxford vardı da biz mi gitmedik