Erdoğan Oy İçin 4 Yaşındaki Şehidi Kullandı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimleri için, "Ben 'Şehit edilen o 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım' derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım" diye konuştu.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı kapsamında açıklamalarda bulunurken 4 yaşındaki şehidi kullandı.

Kürtçü terör örgütü PKK üzerinden HDP'yi hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada kadının canına kasteden genç kızlarımızı kandırıp dağlarda ölüme sürükleyen tecavüzden infaza her türlü insan hakkı ihlalinde bulunan terör örgütünü görmezden gelemeyiz. Bu örgütün parlamentomuzdaki uzantılarını görmezden gelemeyiz. Onların demokrasi adına söyleyecekleri hiçbir söz kalmamıştır. Hiçbir cümle yoktur. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların neyin peşinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Onun için bunların parlamento kürsüsünü fırsat bilerek oradan kullandıkları ifadelerin bizim indimizde hiçbir kıymeti yoktur. Burada kadın ve çocuk katillerinin yakasına yapışmazsak, bırakınız ülkeyi yönetme sorumluluğumuzu en temel insanı vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Parlamentoya öyle veya böyle girip ondan sonra teröristlerle kol kola Kandil'de dağlarda dolaşanlar bu milletin oylarının temsilcisi olamaz" diye konuştu.

Erdoğan sözlerinin devamında vatandaşlara seslenerek 2023 seçimleri için 4 yaşındaki şehidi kullanarak, "İşte daha yeni İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini bu terör örgütleri neyle izah edecekler? Ne ana muhalefet ne yavrusu konuştu mu? Konuşmadılar. Konuşacak sözleri yok da onun için. İşte bu bakımdan ben orada şehit edilen o 4 yaşındaki yavrumuzun kanını yerde bırakmayalım derken aynı zamanda sandıkta da bırakmayalım." diye konuştu.

 

erdoğan şehit Karkamışa pkk hdp milletvekiline 10 yıl hapis