Erdoğan, Papa ile Filistin Hakkında Görüştü

TAKİP ET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile Filistin meselesi hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Fransuva ile Filistin meselesi hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İsrail'in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu öne süren Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için telefon diplomasisine Papa ile devam etmiş oldu.

Uluslararası camianın, 'insanlık suçu işleyen' İsrail’i gereken yaptırımlarla cezalandırmadığı sürece Filistinlilerin katliama uğramaya devam edeceğini ifade eden Erdoğan, bu konuda Papa Fransuva’nın vermeyi sürdüreceği mesaj ve tepkilerin Hristiyan dünyasını ve uluslararası toplumu harekete geçirmek bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Uluslararası camianın İsrail’e hak ettiği caydırıcı tepkiyi ve dersi vermesi ve bu yönde somut adımlar atması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye olarak tüm gayretlerini bu noktaya yoğunlaştırdıklarını, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ilgili tüm uluslararası platformlarda yoğun bir diplomasi faaliyeti yürüttüklerini, fakat Güvenlik Konseyi'nin gereken sorumluluk bilincini sergileyemediğini ifade etti.

papa erdoğan filistin israil görüştü telefon görüşmesi yaptı gerçekleştirdi saldırılar gazze operasyonlar durdurma çağrı uluslararası toplum camia tepki hristiyanlar müslümanlar