Erdoğan, Polonya'daki Patlamayla İlgili NATO Toplantısına Davet Edilmedi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'daki patlamanın ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın davetiyle NATO ve G20 liderlerinin bir araya geldiği toplantıya davet edilmedi.

Rus işgal güçleri dün gün boyu Ukrayna'yı füzelerle vurdu. Dün gece saatlerinde Polonya'da düşen iki füze nedeniyle meydana gelen patlamada 2 Polonya vatandaşı hayatını kaybetti.

Füzelerin kime ait olduğuna ilişkin tartışmalar sürerken NATO alarma geçti ve Rusya, saldırının kendileriyle bir ilgisinin olmadığını savundu.

Rusya, Polonya'ya Düşen Füzeler İçin 'Provokasyon' Dedi

Erdoğan Davet Edilmedi

ABD Başkanı Joe Biden, G20 toplantısı için Endonezya'da toplanan NATO liderlerinden bazılarını Polonya'daki patlamaya ilişkin topladı.

Biden, liderlerle toplantıda çekilen bir fotoğrafı "Polonya'nın sürmekte olan soruşturmasına tam desteğimizi ve yardımımızı sunuyoruz" ifadeleriyle paylaştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise NATO ve G20 liderlerinin davet edildiği toplantıya davet edilmedi.

Erdoğan: Önemsiz İşlere Gitmemize Gerek Yok

Toplantıya davet edilmemesine ilişkin bir gazetecinin sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Demek ki bizi arama imkanları o esnada olmamış olabilir. O çok da önemli değil. Konuşulan şey de bu füzenin markası nedir, ne değildir? Orada zaten sayın Biden bu ‘Bu bir Rus üretimi değil’ demek suretiyle cevabı vermiş. Çok da önemli değil, bizi önemli işlere davet ediyorlar. Önemsiz olan işlere de gitmemize gerek yok" ifadelerini kullandı.

erdoğan polonya patlamayla ilgili nato toplantısına davet edilmedi joe biden g20