Erdoğan-Putin Görüşmesi Sona Erdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus diktatörü Vladimir Putin'in Soçi'de görüştü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus diktatörü Vladimir Putin'in Soçi'de görüştü. 

Rus Sanatoryum'daki görüşme, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı, yaklaşık 1,5 saatlik heyetler arası görüşmenin ardından baş başa çalışma yemeğiyle devam etti.

Soçi'ye giden heyette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AKP'li Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP'li Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP'li Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, AKP'li Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacir, AKP'li Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Savunma Sanayii Başkanlığı Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da bulundu. 

Reuters ayrıca Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın da Erdoğan'ın Soçi gezisine eşlik ettiğini yazdı. 

Ortak Basın Toplantısı

Erdoğan ve Putin, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak açıklamalarda bulunan Putin, "Türkiye’de doğalgaz dağıtım merkezi kurulmasını teklif ettik" dedi ve ekledi: "Rusya'nın doğalgaz konusunda Türkiye'nin en büyük partneri olacağının altını çizmek istiyorum."

Tahıl anlaşmasına da değinen Putin, "Tahıl anlaşmasını canlandırmaya hazırız. Tarım ürünlerinin ihracatı ile ilgili yaptırımlar kaldırılırsa buna hazırız" dedi.

 

 

Vladimir Putin Recep Tayyip erdoğan Türkiye Rusya soçi ikili görüşme