Erdoğan: Savaştan Kaçıp Bize Sığınanlara Bay Bay Kemal'in Yaptığını Yapmayız

TAKİP ET

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 'Kadınlar Buluşması'na katıldı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan Kadınlar Buluşması'nda sığınmacı konusuna değinerek "Sığınmacılar konusunda da, CHP Genel Başkanı'nın yaptığı gibi Nazi dönemini aratmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız. Muhacır değil bunlar, savaştan kaçarak buralara geldiler. Bizim de başımızda gelebilirdi. Savaştan kaçıp bize sığınanlara ne bay bay Kemal'in yaptığını ne diğerlerinin yaptığını yapamayız çünkü bu zihniyet bir terör zihniyetidir. Sığınmacıların gönüllü, güvenli bir şekilde vatanlarına dönüşlerini sağlayacağız" açıklaması yaptı. 

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için de sandık çağrısı yaparak, "Pazar günü oy kullanmak ve sandıklara sahip çıkmak dışında hiçbir planımız olmayacak. Pikniğe daha sonra gidilir ama sandık önümüze 5 yılda bir gelir" şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında muhalefeti yalancılıkla da suçladı:

"Bunlar gerçekten gözleri var görmez, kulakları var duymaz, kalpler mühürlü. Bunların böyle bir derdi de yok, her şey yalan üzerine kurulu. İşte bu yalanlara da gelin pazar günü son verelim, bıktık bu yalanlardan." 

erdoğan sığınmacılar bay kemal chp