Erdoğan: Sayın Putin'in Özü Sözü Bir

TAKİP ET

Erdoğan, Putin hakkında övgü dolu sözler sarf etti.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kıldığı cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalar yaptı. Erdoğan; İsrail, Putin ve yılbaşı konuları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Erdoğan ile görüş ayrılıklarımız var ama sözünü tutan biri" şeklindeki açıklaması sorulan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Putin'le tanıştığımdan bu yana ben de kendisini aynen bu şekilde tanıdım. Gerçekten özü sözü bir, verdiği sözde duran... Temenni ederim ki şu ana kadar sürdürdüğümüz münasebetleri bundan sonra yine aynı şekilde sürdürürüz. Şu anda da aramızdaki ticaret hacmine baktığımız zaman hedeflerimize de aynı kararlılıkla yürüyoruz."

"Gönlümüz Arzu Eder ki İsrail ile Münasebetlerimizi İyi Noktaya Taşıyalım"

İsrail'le ilişkilerin daha iyi bir noktaya taşınmasını istediğini belirten Erdoğan, "İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten kesilmiş değil, devam ediyor. Burada en tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İsrail'in Filistin topraklarına yönelik takındığı tavırları kabul etmemiz mümkün değil. Bu bizim İsrail ile ayrıştığımız noktadır. Yoksa gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım" şeklinde konuştu.

Yılbaşı Partilerine Operasyon

Yılbaşı için sıkı tedbirlerin alınacağını belirten Erdoğan, yılbaşı partisi tespit edildiği durumda operasyon yapılacağını şöyle ifade etti:

"Pazartesi kabine toplantımız var bir defa bu tür partiler otellerde villalarda olsun... Bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar. İnsanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere fırsat vermeye niyetimiz yok. Devletsek devlet olarak görevimiz insanımızın sağlığını hayatını korumaktır. Sonra Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman ne diyecekler? Devlet tedbirini almadı, gerekeni yapmadı diyecekler. Buna fırsat veremeyiz."

erdoğan putin özü sözü bir israil yılbaşı partisi