Erdoğan Şimdi de Hayallerini Satıyor: 5 Şehir Hastanesi Danimarkalılara Satıldı

TAKİP ET

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastaneleri Danimarkalılara satıldı.

Yıllardır katıldığı her toplantıda ''Başbakan olduğum günden bu yana bu projeyi hayata geçirmek için çok çabaladım. Şehir hastaneleri benim 14 yıllık hayalim'' diyen Erdoğan'ın isteği doğrultusunda açılan Şehir Hastanelerinden 5'i satıldı. 

Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding'in çekilme kararının ardından Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle hastaneleri inşa eden grup, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities devretti. 

Rekabet Kurumu'nun onayladığı devir işleminin ardından yapılan açıklamada, “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100’ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 21-31/401-203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir” denildi.

Sağlık Sistemi Vahşice Hırslar Doğrultusunda Alınıp Satılır Hale Geldi

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerektiğini belirterek, “Sağlıkta dönüşüm ile başlayan güzel söylemlerin geldiği nokta alınıp satılan, garantili hastalar ve tüm bunlardan bihaber hekimler ve sağlık çalışanları olmuştur. Bizlerin çalıştığı ve vatandaşın temel hizmet hakkı olan sağlık hizmeti alma hakkı artık sağlık tekelleri tarafından haraç mezat satılmaktadır. Sağlık sistemi artık vahşice kar hırsı ile hizmet vermekte ve yeterince kar elde etmediğini düşünenler ve elindeki olanaklardan daha fazla para kazanmak isteyenler tarafından alınıp satılır hale gelmiştir.

Devlet ile işletmeci firma arasındaki her konuda uluslararası mahkemeler yetkili ve dolar bazlı anlaşmalar yapılmıştır. Tüm bunlara karşı yerli firmaların bu alandan çekilmesi olası kamulaştırmanın da zorlaşacağı bir duruma yaratılma amaçlanıyor da olabilir. Tüm bu satışlar ve kamu özel işletmeleri bir an önce sonlandırılmalıdır. Sosyal devlet anlayışı ile kamucu sağlık sistemi benimsenmelidir. Halkın ücretsiz ve erişilebilir sağlık hakkına kavuşması sağlanmalıdır. Bu anlamda tüm hastaneler yabancı şirketler yerine Sağlık Bakanlığı’na devredilmelidir” şeklinde açıklama yaptı.

erdoğan şehir hastanesi adana yozgat elazığ bursa istanbul başakşehir çem sakura