Erdoğan Sosyal Medyayı Yine Hedef Aldı: Atom Bombasından Önemli Hale Geldi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kontrol sağlayamadığı sosyal medya mecraları üzerindeki denetimi artırma konusunda ısrarcı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde yine sosyal medyayı diline doladı.

Sosyal medyada istediği kontrolü sağlayamayan AKP'li Cumhurbaşkanı daha önce de sosyal medya denetimlerine yönelik açıklamalarda bulunmuştu. AKP'li yöneticiler arasında hakkında taciz iddiaları çıkan Mücahit Birinci gibi isimler de sosyal medya düzenlemesini destekliyor.

Erdoğan, "Dünyada internet içeriğini kimlerin yönettiği, kimlerin elinde atom bombası olduğundan çok daha önemli hale gelmiştir" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Vefa ödülümüzü Kemal Tahir'e veriyoruz. Kendisi hakikati aramak konusundaki merakı ile pek çok aydınımıza ilham kaynağı olmuştur. Osmanlı ile Cumhuriyet Türkiyesi ile toplumla ilgili ezber bozan yaklaşımlarını bedel ödemekten çekinmeyerek ortaya koymuştur. 


İnternet İçeriğini Kimlerin Yönettiği Atom Bombasından Önemli Hale Geldi


Kullandığımız ifadelerin geçmişte yapılan güzel işlere gıpta içerdiğini herhalde farketmişsinizdir. Geçmişte büyük medeniyetlerin ortaya çıkışına baktığımızda temelde sürecin belirleyicisinin kültür olduğunu görürüz. Günümüzde küresel sistemi yönetenlerin en güçlü silahlarının kültür araçları olduğu gerçektir. Dünyada internet içeriğini kimlerin yönettiği kimlerin elinde atom bombası olduğundan daha önemli hale gelmiştir.


Erdoğan Fiziki Mekanlarla Övünmeye Devam Etti


Geçtiğimiz 19 yılda büyük atılım gerçekten tarihe geçecek bir başarının ifadesidir. Bundan sonra kültür, sanat ve eğitim alanlarına yoğunlaşmamız lazım ve yoğunlaşıyoruz. Fiziki mekanların içini de her yönüyle doldurmamız gerekiyor. 2053 vizyonumuzun ana taşıyıcısı eğitim ve kültür olacaktır. Ankara'daki CSO gibi, İstanbul'daki AKM gibi nice eseri yaptık. İnşallah çok kısa bir zaman içinde tarihi Rami Kışlası'nı da bu tür eserler içinde bitiriyoruz. Bunları da önümüzde çıkarılan nice engellere rağmen hayata geçirdik.


"En Çok Dizi İhraç Eden İkinci Ülkeyiz"


Geçmişte televizyon kanallarımız yabancı dizilerin işgali altındaydı. Şimdi tarihimizi anlatan televizyon dizilerimiz 150'ye yakın ülkeye ihraç ediliyor. Dünyada ABD'den sonra en fazla dizi ihraç eden ülkeyiz."

erdoğan sosyal medya kültür ödülleri atom bombası dizi dizi ihracı sosyal medya düzenlemesi