Erdoğan, Soylu ve Pakdemirli Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

HKP, orman yangınlarının ardından AKP'li Erdoğan, Bakanlar, Valiler ve Türk Hava Kurumu Yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), orman yangınlarının günlerdir söndürülemiyor olması üzerine  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, THK Kayyum Heyeti Başkan Vekili H. Abdullah Kaya, THK Kayyum Heyeti Üyesi Adnan Zengin, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Antalya ve Muğla Jandarma Komutanları hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan HKP, söz konusu yetkililerin, 'kamu görevini kötüye kullanma', 'kamu görevinin ihmali' ve  'ihaleye fesat karıştırma' suçlarını işlediklerini belirtti. 

Yangınlar Şüpheli

HKP'nin suç duyurusu dilekçesinde, “Yangının çıktığı/çıkarıldığı bölgelerin, turizme açık ağaç katliamıyla gündeme gelen bir bölge olması çok yönlü bir hukuki soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini ortaya koymaktadır. Çünkü Akdeniz kıyısındaki bu alan sürekli orman yangınlarıyla ve bu yanmış alanlara kondurulan büyük turistik tesislerle ün yapmış durumdadır.

Tam da orman yangınlarının başladığı 28 Temmuz 2021’de Resmî Gazetede yayınlanan, 7334 sayılı 'Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' çıkarılması ülkenin geleceğinden sorumlu müvekkil siyasi partinin bu konudaki kaygılarını arttırmaktadır. Artık bu talana dur demenin yolu, etkili bir soruşturmanın yapılarak gerçek suçluların cezalandırılmasından geçmektedir. Aksi takdirde insan ve hayvan canına mal olan, doğayı katleden bu fiiller nihayete ermeyecektir. İşbu suç duyurusu bu nitelikte bir soruşturmaya başlangıç olması için yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 8.1 milyon dolarlık uçak kullanırken bakanlık envanterinde yangın söndürme uçağının olmamasına dikkat çekilen dilekçede Bekir Pakdemirli ve Süleyman Soylu hakkında fezleke düzenlenerek meclise gönderilmesi, kamu görevi sürdüren diğer şüpheliler için ilgisine göre kamu kuruluşundan izin alınması talep edildi.

hkp orman yangını recep tayyip erdoğan süleyman soylu bekir pakdemirli suç duyurusu