Erdoğan ''Sözler Onun'' Dedi, TBMM Yalanladı

TAKİP ET

Erdoğan'ın 'İsmet İnönü'ye ait' dediği sözlerin TBMM Genel Kurul tutanaklarında yer almadığı tespit edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün 1946 seçimleri öncesi ‘'Ben ihtilalci ve kuvayi milliyeci İsmet'im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz'' diyerek darbe sopası gösterdiğini öne sürmüştü. Ancak Erdoğan hariç kimse tarafından bilinmeyen bu sözler üzerine şüphelenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın TBMM tutanaklarında yer aldığını ifade ettiği sözlere ilişkin soru önergesi verdi.

TBMM Başkanı adına önergeyi yanıtlayan TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak “TBMM Genel Kurul tutanakları incelenmiş olup soru önergesinde belirtilen ifadeler tutanaklarda tespit edilememiştir” dedi. 

Erdoğan'ın Ağzından Çıkan Her Söz Teyide Muhtaç

Erdoğan'ın son dönemde seçmenini kaybetmesi üzerine yalanlar söylemek zorunda kaldığını belirten Özel, “Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AKP Genel Başkanı, son anketlere yansıyan ciddi oy kayıpları, kamuoyundan kendisine ve partisine yönelen eleştiriler nedeniyle birkaç aydır sıklıkla yalana başvurmak zorunda kalıyor. Erdoğan’ın yakın dönemindeki yalan beyanlarının ilki 27 Mayıs günü yaptığı bir konuşmada İsmet İnönü’nün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığını iddia ettiği, aslında hiç var olmamış bir konuşmasını alıntılamak olmuştu. O gün Tayyip Erdoğan’ın doğru söylemediğini, İnönü’nün demokrasiye vurgu yapan, darbe olasılığına karşı duran yığınla sözü varken, hiç söylenmemiş sözleriyle 27 Mayıs darbesine zemin hazırladığı iddialarının gerçeklikle bağdaşmadığını deşifre etmiş, konuya ilişkin bir de soru önergesi vermiştik. TBMM Başkanlığı’nca soru önergesine verilen yanıtla Erdoğan’ın, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün hiç var olmayan sözlerini ona atıf yaparak kullandığı aleniyet kazandı” diye konuştu.

Özel, Erdoğan'ın 'yurt dışında aşılar ücretli' sözünü de hatırlatarak, “Artık Erdoğan’ın ağzından çıkan her söz teyide muhtaç sözlerdir” şeklinde konuştu.

 

erdoğan recep tayyip ismet inönü cumhurbaşkanı tbmm söz yalanladı tutanak