Erdoğan: Su Zengini Bir Ülke Değiliz, Su Kanunu Hazırlıyoruz

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Biz su zengini bir ülke de değiliz. Su stresi çeken bir ülkeyiz. Önümüzdeki dönemde su yönetimindeki yetki çatışmasını önlemek amacıyla Meclis'te bir su kanunu hazırlıyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış Merasimi'ne katıldı. Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını, bilakis su stresi çeken bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, bu konuya ilişkin şöyle konuştu:

Su Kıtlığı

"Su, bütün canlılar gibi insanlık içinde vazgeçilmez bir nimettir. Ekonomik kalkınma ve büyüme için de su, ikamesi olmayan şeylerden biridir. İsrafı engellemek önem arz ediyor. Nüfusun hızla çoğalması, ilkim değişikliği gibi nedenlerle su ihtiyacının giderek arttığını görüyoruz. Su kıtlığına bağlı olarak ekolojik denge bozulmaktadır. Bu vahim tablo ise sosyal çalkantılardan düzensiz göçe kadar pek çok soruna sebebiyet veriyor. 2025'e kadar 700 milyondan fazla kişi su kıtlığı nedeniyle göç riski altında."

"Su Stresi Çeken Bir Ülkeyiz"

"Bu karamsar tablodan ülkemizin etkilenmemesi elbette mümkün değildir. Biz, su zengini bir ülke de değiliz. Su stresi çeken bir ülkeyiz. Elimizdeki sınırlı su kaynaklarını Irak ve Suriye gibi iki komşumuzla paylaşmak durumundayız. Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında maiyet itibarıyla hiçbir fark yoktur. Su meselesini ikili ilişkilerde hiçbir zaman tehdit unsuru olarak kullanmadık."

Su Kanunu

"Önümüzdeki dönemde su yönetimindeki yetki çatışmasını önlemek amacıyla Meclis'te bir su kanunu hazırlıyoruz."

Erdoğan Tayyip Erdoğan AKP'li Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Su stresi Su kanunu kuraklık su kıtlığı Türkiye