Erdoğan Talim ve Terbiye Kurulu'na Medreseleri ve Hilafeti Savunan Zaman Gazetesi Yazarını Tayin Etmiş

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Talim ve Terbiye Kurulu'na tayin ettiği isimler hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Odatv'den Mert Taşçılar'ın haberine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zaman gazetesinde dershanelerin kapatılmasına karşı yazı yazan, medreseleri ve hilafeti savunan, harf devrimine karşı çıkan birini Talim ve Terbiye Kurulu'na tayin etti.

Talim ve Terbiye Kurulu üyeliğine tayin eden Prof. Dr. Mustafa Gündüz'ün Önder İmam Hatipliler Derneği veYaygın Eğitim Kültür Derneği'nin (YEKDER) üyesi olduğu öğrenildi.

Gündüz'ün Kasım 2013'de Zaman gazetesinde FETÖ'nün dershanelerinin kapatılmasına karşı "Eğitim Reformuna Doğru Yerden Başlayamamak" başlıklı bir yazı yazdığı ortaya çıktı.

Söz konusu yazıda "Elverir ki eskiden olduğu gibi dürüst mefkûre sahibi adamlar gene söz sahibi olsun. Bu olmazsa hiç iyi şeyler beklemiyor bizi. Maalesef eğitim sistemimiz büyüyen Türkiye’nin öncüsü değil, ona ayak uydurmada zorlanıyor. Onun gelişimini köstekleyen bir iç engel gibi duruyor" diyen Gündüz'ün yüksek lisans tezinde de 8 yıllık zorunlu eğitime karşı çıktığı öğrenildi.

Bunun yanında Gündüz'ün sosyal medya hesabından İstanbul Sözleşmesi'nin iptal edilmesi gerektiğini, medreseleri hatta hilafeti savunduğu, Büyük Atatürk'ün gerçekleştirdiği Harf İnkılabı'na "Batı'ya yapılan şirinlikler" diyerek karşı çıktığı ortaya çıktı.

 

Erdoğan Talim ve Terbiye Kurulu'na Zaman Gazetesi Yazarı Medreseleri ve Hilafeti Savunan Birini Tayin Etmiş