Erdoğan Talimat Verdi: Büyükelçiler İstenmeyen Kişi İlan Edilecek

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala için çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçilerinin istenmeyen kişi ilan edilmesinin talimatını verdiğini açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde ise Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan büyükelçiler hakkında konuştu.

Erdoğan, “Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” ifadesini kullanarak şöyle devam etti:

"Kavala Dediğin Soros'un Türkiye Şubesi"

"Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye'yi anlayacaksınız, bileceksiniz. Anlamadığınız gün terk edeceksiniz."

erdoğan kavala dışişleri büyükelçiler türkiye