Erdoğan Talimat Verdi, Hürriyet Amirallerin Ailelerini Hedef Gösterdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Emekli Amiraller Bildirisi" ile ilgili açıklamalarının ardından Hürriyet gazetesi, bildiriye imza atan amirallerin yakınlarını hedef gösteren bir haber yayımladı. Bu ahlaksız habere gelen tepkiler üzerine amirallerin aileleri ile ilgili kısım çıkarıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saray’daki değerlendirme toplantısının ardından yaptığı açıklamada emekli amirallerin bildirisine ilişkin şu sözleri sarf etmişti:

"Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezin aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var." 

Söz konusu bildiriyi "darbe bildirisi" olarak yorumlayan Hürriyet gazetesi, bildiriye imza atan amirallerden bazılarının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi yakınlarını, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın verdiği işaretle isim isim hedef gösterdi.

MUHABİRLİK DEĞİL, MUHBİRLİK

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Hürriyet'in haberini alıntılayarak sert tepki gösterdi. Özkan, şu paylaşımı yaptı:

"Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da söz konusu habere tepki göstererek "Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak. #Hürriyet, Saray'dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor. E.Amiralleri yazacağına, 15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz. Rte talimat verdi. Hurriyet yerine getirdi E. Amirallerin yakınlarını bir gazete fişliyor Muhabirlik değil muhbirlik yapıyor" dedi.

HÜRRİYET ÇARK ETTİ

Sosyal medyada çoğalan tepkiler üzerine Hürriyet, haber paylaşımını Twitter'dan sildi. Haber metnini de düzeltti. Amirallerin aileleri ile ilgili kısmın haberden çıkarıldığı görüldü.

Erdoğan Amiraller Bildirisi emekli amiraller hürriyet gazetesi darbe iddiaları hürriyet gazetesi hedef gösterdi AKP CHP Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı