Erdoğan Tank Palet Fabrikası Hakkında Konuştu: İşlemin Adı Satış Değildir, İşletme Devridir

TAKİP ET

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, tank palet fabrikasının durumu hakkında, "Yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"nde tank palet fabrikasının satılması üzerine gelen eleştiriler üzerine konuştu. Tank palet fabrikasının Katar'a satışının söz konusu olmadığını beirten Erdoğan, "Bir iftira ile karşı karşıyayız" dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında da, "Fabrikanın devri sürecinde ve sonrasında çalışan  personelin özlük haklarında herhangi bir kısıtlamanın yanı sıra iyileştirmeye gitmiştir. İşletme devrinin içinde 50 milyon dolarlık yatırım şartı var, fabrikada TSK’nın ihtiyaç duyduğu tüm bakım ve onarım çalışmaları devam edecektir" ifadelerini kullandı

Fabrikanın satılmadığını iddia eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birileri, Arifiye'deki tank palet fabrikası üzerinden ülkemizi baltalamaya çalışsa da biz hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. Her şeyden önce Arifiye'deki fabrika arazisi, binası, makinaları dahil 250 milyon doları bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen ya ömründe hiç fabrika görmemiştir ya da 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir. İşin adı işletme devridir. İşletmenin Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum söz konusu değildir.

Hayatlarında fabrika nedir, üretim nedir, proje nedir, ülke ve millet için çalışmak nedir, özelleştirme, işletme nedir bilmeyenlerin Türkiye'nin önünü tıkamasına izin vermeyeceğiz. "

tank palet fabrikası erdoğan katar satış işletme devri