Erdoğan: TCMB Rezervleri 127 Milyar Dolara Çıktı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de konuşuyor.

İzmir'de bir toplu açılış töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şunlar:

 

"CHP ve ekibi 'Ülke yandı, bitti' diye ortalığı birbirine katıyor. Halbuki bu ülke onların yönetimde olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500'leri bulan faizleri gördü mü? Bunun altından kim kalkar?

18 Yaş Altı Grup Bunları Bilmez

Hatırlayın, bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, Başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Tabii bunları 18 yaş altı grup bilmez. Bu ülke onların döneminde elinde avucunda ne varsa tefecilerin yağmaladığı krizlere maruz kaldı mı?

Bu ülke onların döneminde bankaların içlerinin boşaltılarak milletin yüz milyarlarca doların çalındığı ihanetler gördü. Gençler biz onlardan böyle bir ülke devraldık.

IMF reçetelerini bir kenara bıraktık. IMF'yi bu ülkeden kim çıkardı? CHP'nin parti sözcüsü IMF ile maşallah el ele kol kola geziyor. Çünkü onlar IMF'nin dilinden anlar. Biz ise 23 buçuk milyar dolar IMF borcunu Mayıs 2013'de ödedik. Biz buyuz.

Merkez Bankası Rezervleri 127 Milyar Dolara Çıktı

Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye...

Uygulandığı her yerde başarısız olan, milleti açlığa, işsizliğe, fakirliğe mahkum eden IMF reçeteleri yerine kendi kalkınma ve ekonomi programımızın alt yapısını inşaya başladık.

Mandacılar var güçleriyle üzerimize geliyorlar. Yüksek faizi, enflasyonu, kur tuzaklarını ülkemizin kaderi gibi görenlerin teslimiyetçiliği, öğretilmiş bir çaresizliktir. Biz bu sendromu aşarak nasıl ülkemizi en ileri seviyeye getirdiysek ekonomi politikalarında da aynısını başaracağız. Bu faizler düşecek; biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

Ülkenin Felaketinden Siyasi Çıkar Devşirme Kurnazlığına Yelteniyorlar

Savunma sanayiinde yüzde 20'lerdeydik. Ama şimdi nereye çıktık? Yüzde 20'lere çıktık.

Mandacılar küresel enerji, gıda, hammadde başta olmak üzere emtia fiyatlarının sebep olduğu fiyat artışlarını bize çıkarmaya çalışıyorlar. Buna inanıyor musunuz?

Yetmiyor, iktisadi ve mantıki hiçbir temeli olmayan döviz kuru hareketleri üzerinden karanlık senaryolar üretmek için çırpınıyor. O da yetmiyor, milletimizi paniğe ve karamsarlığa sürükleyerek ülkenin felaketinden siyasi çıkar devşirme kurnazlığına yelteniyorlar.

Kardeşlerim, biz bu ekonomi politikasını öyle akşamdan sabaha düşünüp hayata geçirmedik. Tam 19 yıldır bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Artık ülkemiz ekonomisinin kronik hastalıklarının etkilerini azaltma değil tamamen tedavi etme aşamasına geçtik."

erdoğan merkez bankası rezervleri 127 milyar dolar