Erdoğan: Türkiye Kırım'ın Yasadışı 'İlhakını' Tanımamıştır

TAKİP ET

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır" dedi.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile olan görüşmesi sona erdi. Görüşmelerin ardından Erdoğan ve Zelenskiy basına ortak açıklama yaptı.

Türkiye'nin Kırım Tatarlarına ve Ukrayna makamlarına desteğini sürdüceğini ifade eden Erdoğan, "Ukrayna’nın egemenliğinin Kırım dahil toprak bütünlüğünü hep destekledik destekleyeceğiz. Türkiye Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Türkiye ile Ukrayna arasındaki tarihi ve insanı bağların önemli bir unsuru olan Kırım Tatarı kardeşlerimize Ukrayna makamlarıyla desteğimiz devam edecektir. Soydaşlarımız için konut inşası projesi ve Kiev’de cami inşası kapsamındaki çalışmalar sürüyor. Bugün bu çalışmalarla ilgili son durumu değerlendirdik” dedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ise şu ifadeleri kullandı:

"İşgal altındaki Kırım'da insan haklarının korunmasını sağlamak için BM Genel Kurulu'nun 75. oturum çerçevesinde yakın işbirliği içerisinde çalışacağız. Türkiye'yi Kırımlıların haklarını korumak ve işgalden kurtarmak için uluslararası ortakları birleştirme amacı olan Kırım projesine davet ettim. Bu projeyi desteklemeye ve orada aktif bir şekilde rol almaya hazır olduğunuz için minnettarım.

Görüşmenin İstanbul'da gerçekleşmesinden çok memnunum. İstanbul sadece Türkiye ve Ukrayna için değil tüm dünya için ayrı bir öneme sahip. "

erdoğan ukrayna zelenskiy kırım tatar rusya işgal ilhak