Erdoğan: Türkiye Muhalefetin İddia Ettiği Gibi Değil

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pembe tablo çizmeye devam ediyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kipaş Kağıt Fabrikasının açılış töreninde konuştu. Burada muhalefete yüklenen Erdoğan, “Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülkedir” dedi.

Ekonomist olduğu iddiasıyla Türkiye'yi çöküşe sürükleyen ekonomi politikalarında ısrar eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, pembe tablo çizmeye devam etti. Vatandaşlar AKP kurmaylarının toplantılarında açım diye bağırır, ekmek fiyatları 5 Tl'ye dayanırken AKP'li Cumhurbaşkanı "Avrupa Birliği ile ticarette net 7,7 milyar dolar fazla veren bir ülkeye “domates ithalatçısı” demek, “saman ithalatçısı” yaftası vurmak; cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. " dedi.


"250 Milyon Dolarlık Kağıt İthalatını Sonlandıracak"


 Erdoğan özetle şunları söyledi:

Bu tesis cari açığımızın azaltılmasına önemli katkılar sunacaktır. Fabrikada birçok alanda kullanılan kağıtlar üretilecektir. Yaklaşık 550 milyon dolarlık yatırım tutarı bulunan bu ilk edapta 800 kişi istihdam edilecek. Ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak tesis, aynı zamanda 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirecektir. Toplamda 450 milyon dolar cari açığın kapanmasına hizmet edecektir. Yüzde 40’ı tamamlanan ikinci etap için 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Tamamlanmasıyla birlikte orada da 600 kişilik ilave istihdam sağlanacak. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek.


"Türk Ekonomisine Güvenen Herkese Sahip Çıkıyoruz"


Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz. Üreten, ihraç eden, insanımızın iş aş sahibi olmasını sağlayan tüm yatırımcılara destek vermeyi görev biliyoruz. Düzenlediğimiz teşvik belgesiyle bu yatırıma vergi, enerji, alt yapı, nitelikli personel ve yatırım yeri konularında çeşitli destekler sağlıyoruz. Bu yatırımın aldığı destekleri sonuna kadar hak ettiği açıktır. Firma sahiplerinden beklentim ikinci etap yatırımını en kısa sürede tamamlayarak üretime başlamasıdır.


"Türkiye, Muhalefetin İddia Ettiği Gibi Fabrika Satarak Domates Alan Bir Ülke Değil"


Türkiye, muhalefetin iddia ettiği gibi fabrika satarak domates alan değil, bilakis Afrika, Asya ve Avrupa’nın imalat merkezi olan bir ülkedir. Avrupa Birliği ile ticarette net 7,7 milyar dolar fazla veren bir ülkeye “domates ithalatçısı” demek, “saman ithalatçısı” yaftası vurmak; cehaletten öte bir saygısızlıktır, hakarettir, bühtandır. Sanayi üretim endeksi yüzde 144 seviyesine ulaşan bir ülkedir. Salgına rağmen 2,7 milyon ilave istihdam sağlayan bir ülkedir. Türkiye, 205 ülke ve bölgeye ihracat işlemleri yapan bir ülkedir. Türkiye, 75 fasıl ürün grubunda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerini yakalayan bir ülkedir.


"Tatlı Su Siyasetçilerini Kendi Cahillikleriyle Baş Başa Bırakıyorum"


Türkiye’nin üretim gücünden bu ülkenin sanayisinden haberi olmayan bu tatlı su siyasetçilerini kendi cahillikleriyle baş başa bırakıyorum. Onlar bilmese de, bilmek istemese de Türkiye büyüyor, güçleniyor dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Türkiye’nin saman ithalatçısı olduğunu zanneden cahilleri, havanda su dövmek yerine Aydın Söke’den başlayarak OSB’mizi ziyaret etmeye davet ediyorum.”

erdoğan muhalefet aydın kağıt imalat aydın tesis domates