Erdoğan Uzaya Gidecek Türklerin Adlarını Açıkladı: Sayan ve Kavakçı Adlarının Olmaması Şaşırttı

TAKİP ET

Teknofest'e katılan AKP Genel Başkanı Erdoğan uzaya gidecek Türklerin isimlerini açıkladı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Teknofest'te Türkiye'nin uzay yolcularını açıkladı. İlk uzay yolcuları Tuva Cihangir Atasever ve Alper Gezeravcı oldu.

Erdoğan, "Mayıs ayında başlattığımız süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz." dedi. Erdoğan, yedek uzay yolcusunu ise "Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz." diyerek açıkladı.

 

Erdoğan'ın şunları söyledi:

Bundan iki sene önce küresel uzay yarışında ülkemizi üst liglere taşıyacak Milli Uzay Programı'na açıklamıştık. Mayıs ayında başlattığımız süreçte 1 asil 1 yedek, 2 uzay yolcumuzu belirledik. Öncelikle uzay yolcusu olmak üzere başvuranlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız ISS'te 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023'ün son çeyreği. Vakit geldi. Bayrağımızı uzayda gururla taşıyacak uzay yolcularımızı tanıma vakti geldi. Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek Alper Gezer Avcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri'nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotudur. Yedek seçilen Cihangir Atasever kardeşimiz de ROKETSAN'da bir sistem mühendisidir. 

uzaya gidecek türkler uzay yolcuları türk alper gezeravcı tuva cihangir atasever türk uzay yolcuları