Erdoğan ve Aliyev Telefon Görüşmesi Yaptı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. ABD Başkanı Biden'ın Ermeni yalanlarını dillendirmesinin ardından kardeş ülke Azerbaycan ile ortak bir tavır alınması bekleniyor.

Biden'ın Ermeni yalanlarını Amerikan Devlet Başkanı sıfatıyla dile getirerek 1915 Olaylarını, ABD'nin Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik müttefikliğine rağmen "soykırım" olarak tanımlaması üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Türkü mevkidaşı Aliyev ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan görüşmede, son gelişmeler ışığında Türkiye ve Azerbaycan olarak hangi ortak adımların atılabileceği hususunda görüş alışverişinde bulundu.

Öte yandan AA'nın aktardığına göre kardeş ülke Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesini kınadı ve bunun "tarihî hata" olduğunu bildirdi.

ABD Biden Joe Biden sözde Ermeni soykırımı ermeni 1915 olayları ermeniler ermenistan ermeni yalanları uydurma soykırım Biden ermeni diasporası Azerbaycan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Tayyip Erdoğan Er