Erdoğan ve Bahçeli Açıklama Yaptı, YÖK Çalışma Başlattı

TAKİP ET

Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptığı açıklamalar sonrası YÖK, üniversitelere girişteki baraj puanıyla ilgili çalışma başlattı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin üniversite sınavlarında baraj puanlarının düşürülmesiyle ilgili açıklamalarının ardından Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) konuyla ilgili çalışma başlattığı aktarıldı.

Geçtiğimiz hafta ATV, A Haber, A Para ve A News ortak yayıyında katıldığı programda konuşan Erdoğan, üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti.

Bahçeli ise dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada salgın kaynaklı olarak genel başarı düzeyinin düştüğünü ve barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesinin yüzbinlerce gencin tercih yapmasına imkân tanıyacağını söylemişti.

Çelik: Kurumlar Değerlendiriyordur

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Taban puan teklifi şu aşamada sonuca varılmış bir nokta değil. MYK'da bir değerlendirme olmadı. Gündem yangınlarla ilgiliydi. Kurumların görüşleri doğrultusunda çalışma oluştuğu zaman sayın Cumhurbaşkanımıza sunulduğu zaman bir sonuç ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri sayın Bahçeli'nin önerileri kurumlar tarafından değerlendiriliyordur" ifadelerini kullandı.

erdoğan devlet bahçeli açıklama yök çalışma başlattı ömer çelik açıklama üniversite sınav baraj puanı düşürülsün