Erdoğan ve Soylu'yla Fotoğrafları Bulunan Ali Osman Akat, Uyuşturucu Kaçakçılığından Yargılandığı Davada Beraat Etti

TAKİP ET

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, aralarında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li İçişleri Bakanı Soylu'yla fotoğrafları bulunan ve uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan Ali Osman Akat'ın da dahil olduğu 5 sanık beraat ederken 1 sanık ise hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, aralarında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'li İçişleri Bakanı Soylu'yla fotoğrafları bulunan ve uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan Ali Osman Akat'ın da dahil olduğu 5 sanık beraat ederken 1 sanık ise hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Süleyman Yekenkunrul ve Tevfik Akan Atak hazır bulunurken, sanıklar Ali Osman Akat, Sarra Chouıekh ve Ali Karataş tutuksuz olarak sanık avukatlarıyla birlikte katıldı.

Mahkeme heyeti, Ali Osman Akat, Sarra Chouıekh, Ali Karataş, Mustafa Güldiken ve Süleyman Yekenkunrul’un ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme’ suçundan kuşku sınırlarını aşan, kesin, inandırıcı ve hukuka uygun delil bulunamadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Tevfik Akan Atak ise ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme’ suçundan 25 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına ve 262 bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verildi.

İddianamede Cezalandırılmaları Talep Edilmişti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ali Osman Akat, Tevfik Akan Atak, Süleyman Yekenkunrul, Ali Karataş, Sarra Chouıekh ve Mustafa Güldiken’in uyuşturucu maddeleri yurt dışından Türkiye'ye sokarak suç işlediği kaydedilmiş ve şüpheliler hakkında 90’ar yıldan 135’er yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

 

ali osman akat uyuşturuc ticareti süleyman soylu recep Tayyip Erdoğan beraat etti