Erdoğan: Ya Diplomasinin Diliyle Anlayacaklar Ya da Sahada Yaşayacakları Acı Tecrübelerle

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz gerilimiyle alakalı sert açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da bir Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de gerilim yaşanan ükeleri tehdit etti. 

"Türkiye'nin kendisine dayatılan ahlaksız harita ve belgeleri yırtıp atacak askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar. Ya siyasetin, diplomasinin diliyle ya da sahada yaşayacakları acı tecrübeyle anlayacaklar" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ülkemize ait darbe ve entrika senaryolarını birer birer yırtıp çöpe atacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının devamı şöyle: 

"Ülkemize karşı kurulan akıl almaz ittifakların ve sergilenen hak hukuk ve teamül tanımaz davranışların gerisinde bunun verdiği telaş ve korku bulunuyor. Halbuki biz her platformda, her mesajımızda Türkiye'nin adil olması şartıyla her türlü paylaşıma hazır oluğunu ifade ediyoruz. Sorun karşımızdakilerin bizim haklarımızı yok sayması, kendilerini bizim üstümüzde konumlandırmaya çalışmasıdır. Ama bunun böyle olmadığını, Türkiye'nin kedisine dayatılan ahlaksız haritaları ve belgeleri yırtıp atacak ekonomik, askeri ve siyasi güce sahip olduğunu anlayacaklar. Ya siyasetin ve diplomasinin diliyle anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübelerle anlayacaklar"

 

erdoğan doğu akdeniz