Erdoğan, Yalanı Alışkanlık Hâline Getirdi: Beşiktaş Adeta Mabetsiz Beldedir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saçma sapan laflar etmeyi alışkanlık hâline getirdi. Son olarak Taksim Camii'nin açılışında Beşiktaş için "Orası adeta mabetsiz beldedir" dedi.

Son günlerde organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in, AKP ile ortaklık zamanlarında beraberce işledikleri cürümleri ifşa etmesiyle birlikte gündemi değiştirmekte zorlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii'nin açılışını erkene aldırdı. Cami, Gezi Direnişi'nin yıldönümünde açıldı.

Açılışta bir de konuşma yapan Erdoğan, 2013'te Taksim Camii'ni inşa etmek için birtakım girişimlerinin olduğunu belirtti. Bu minvalde Gezi Parkı eylemlerini hatırlatan Erdoğan, eylemlere katılanlar için de "O teröristlerin karşımıza dikildiği zaman" ifadesini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ettiklerini söylerken Beşiktaş için "Orası adeta mabetsiz beldedir, camimizi yaparak orayı da mabetsiz olmaktan çıkaracağız" diye konuşarak saçmaladı.

"Hızla bir eserimiz daha yükseliyor. O da Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ediyoruz, onu da kısa zamanda inşa edeceğiz. Orası da adeta bir mabetsiz beldedir. İnşallah orayı da mabetsiz olmaktan çıkarıp Müslümanların ibadet edebildiği yerleri hazırlayacağız."

Halbuki, Erdoğan'ın bu sözlerine rağmen Anadolu Ajansı'nın haberinde, İstanbul Müftülüğünün verilerine göre İstanbul'un ilçelerinden Beşiktaş'ta, geçen yıl itibarıyla 41 cami bulunuyor.

Taksim Camii Taksim Cami Tayyip Erdoğan açılış Beşiktaş orası adeta mabetsiz beldedir Barbaros Hayrettin Paşa Camii Barbaros Bulvarı